EXCLUSIV  Paciente sedate în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” de un asistent. Cercetări pentru tentativă de omor calificat. Spitalul, reacţie oficială

Fotografie de la Erkan Utu, Pexels
Fotografie de la Erkan Utu, Pexels

Un angajat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” este acuzat că ar fi sedat mai multe paciente, fără să fi fost nevoie de acest lucru. În acest caz, a fost sesizat Parchetul General. 

Iată punctul de vedere al spitalului, la solicitarea DC News. 

"Sâmbătă, 6 mai a.c., ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat", transmite conducerea Spitalului, într-un răspuns pentru DC NEWS.

Amintim că un asistent medical ar fi sedat intenţionat trei paciente, iar una dintre acestea ar fi intrat în stop cardio-respirator. ”Asistentul este tânăr, are puțin peste 20 de ani”, a declarat un medic al spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a confirmat că a fost sesizat de către spitalul militar. 

”S-a deschis un dosar penal. Am început de sâmbătă cercetările in rem pentru fapta de tentativă de omor calificat”, a spus acesta, citat de Antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel