Pacienţi legaţi în spitalele din România. Radu Tudor le ia apărarea medicilor. "Cazuri frecvente, atacă personalul medical sau alţi pacienţi"

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Jurnalistul Radu Tudor spune că legarea pacienţilor agitaţi este legală şi că această practică este stipulată în legislaţia medicală. Acesta explică şi de ce se iau astfel de măsuri. 

Totul a plecat de la mai multe relatări din spaţiul public din partea unor medici sau aparţinători despre pacienţi COVID-19 legaţi de pat, fapt care ar fi dus la decesul acestora. 

VEZI Imaginea momentului. Medicul Benedek, legat de pat - FOTO

Radu Tudor: Excepţia, promovată drept regulă

"Legarea pacienților agitați sau violenți este prevăzută în legislația medicală din România. Dezbaterea purtată de mass media pe baza unor relatări anonime ignoră practica medicală curentă în orice stat civilizat din lume. Ea este debalansată și promovează excepția drept regulă.

În cazul specific al unor pacienți COVID, dar și în alte diagnostice, pacienții care se sufocă devin foarte agitați, menționează rapoartele medicale. Există frecvente cazuri de pacienți care își smulg perfuziile, sondele și aleargă plini de sânge prin saloanele ATI și Reanimare, alții care atacă personalul medical sau chiar alți pacienți în stare gravă", a scris Radu Tudor pe blogul său.

"Sute de astfel de cazuri"

"Pacienții agitați din diverse cauze medicale sunt agresivi cu cei din jur, menționează aceleași rapoarte medicale. Unii dintre ei sunt oameni ai străzii, alții sub influența narcoticelor, alcoolici sau pur și simplu persoane cu tulburări psihice.

Au existat pacienți care, fiind diagnosticați cu boli infecțioase grave (SIDA, hepatite, COVID19, etc) au scuipat intenționat personalul medical și colegii de salon. Există sute de astfel de cazuri în secțiile UPU, ATI, Reanimare din toate spitalele românești și europene.

Sedarea lor și legarea de pat până când își fac efect medicamentele sunt menționate în protocoalele medicale, cu toate precizările privind modalitate, timpul necesar și echipamentele aprobate.

Astfel de cazuri apar în maxim 10% din internările în UPU, ATI, Reanimare și sunt constante. Apar și incidente mai grave, când personalul medical solicită intervenția echipelor de pază sau chiar a Poliției", a mai scris Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel