Autoritățile din Singapore au decis ca persoanele care aleg să nu se vaccineze și sunt confirmate cu Covid-19 să își plătească tratamentul din spital.
Persoanele care nu vor să se vaccineze, dar care sunt depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, vor fi nevoite să își plătească tratamentul atunci când ajung în spital, au decis autoritățile din Singapore.
Ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung, a informat luni, printr-o videoconferință, că le vor fi impuse taxele de spitalizare pacienților Covid care, deși sunt eligibili pentru vaccinul gratuit, nu vor să se vaccineze.
Ong Ye Kung a precizat totuși că facturarea se va face în așa fel încât costurile să rămână destul de mici, scrie Yahoo News.
"Spitalele nu vor să factureze acești pacienți, dar trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna pe toată lumea să se vaccineze dacă sunteți eligibil", a spus ministrul Sănătății din Singapore.
Taxele de spitalizare le vor fi impuse nevaccinaților după 8 decembrie. Persoanele parțial vaccinate nu vor fi taxate până pe 31 decembrie.
Excepții: Guvernul va plăti integral, în continuare, facturile medicale legate de Covid-19 ale persoanelor care nu sunt eligibile. În prezent, spre exemplu, este cazul copiilor sub 12 ani și al persoanelor neeligibile din punct de vedere medical.
Informația a apărut și pe site-ul guvernului din Singapore.
Până luni, în România au fost înregistrate 1.711.137 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 9.222 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.507.776 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 63 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 513 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până luni, 50.996 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 241 de decese (109 bărbați și 132 femei), din care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.
Dintre cele 241 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 8 la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 la categoria de vârstă 50-59 ani, 57 la categoria de vârstă 60-69 ani, 83 la categoria de vârstă 70-79 ani și 74 la categoria de vârstă peste 80 ani.
223 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 9 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
A fost raportat un deces anterior intervalului de referință, survenit în Municipiul București, în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 240 de decese.
Din totalul de 241 de pacienți decedați, 224 erau nevaccinați și 17 vaccinați. Cei 17 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.849. Dintre acestea, 1.870 sunt internate la ATI.
Din totalul pacienților internați, 348 sunt minori, 318 fiind internați în secții și 30 la ATI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News