Padina-Peştera, viitoarea stațiune de interes național

Padina-Peştera urmează să fie viitoarea stațiune turistică de interes național, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița. 

Proprietarii de spaţii de cazare, de terenuri din zona Padina-Peştera şi reprezentanţii autorităţilor s-au întâlnit, luni, şi au dezbătut regulamentul de construire în viitoarea staţiune montană. Regulamentul este necesar atât pentru realizarea unei staţiuni moderne, dar şi pentru că mare parte a terenului din zonă este inclus în Parcul Natural Bucegi.

Dezbaterea a pornit de la intenţia administraţiei locale de a avea o discuţie cu toţi factorii implicaţi în realizarea viitoarei staţiuni Padina-Peştera, staţiune turistică de interes naţional. Suntem în faza în care trebuie să elaborăm Planul Urbanistic Zonal (PUZ), am încheiat un contract cu Institutul Naţional de Cercetări pentru Turism, instituţie publică a statului român, care este cel care va elabora PUZ-ul zonei respective, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, potrivit Agerpres.

Padina-Peștera, stațiune de interes național peste 10 ani

În opinia preşedintelui CJ Dâmboviţa, în următorii 10 ani Padina-Peştera ar putea fi staţiune de interes naţional, cu facilităţile necesare acestui statut.

Ca să îndeplinim minimum de condiţii pentru a fi declarată staţiune de interes naţional probabil ne trebuie doi ani după realizarea PUZ-ului, iar ca să realizăm o staţiune cu toate dotările şi o capacitate de cazare rezonabilă părerea mea e că ne trebuie 10 ani, asta dacă suntem foarte serioşi şi găsim şi resursele financiare necesare. La momentul acesta, în afara banilor acordaţi pe OG 28 pentru drum, nu avem altă sursă de finanţare identificată. Am putea să identificăm aceeaşi OG 28 ca sursă de finanţare pentru lucrările de apă, canal, staţie de epurare, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a vorbit despre realizarea drumului din munte, pentru reabilitarea acestuia, asfaltare şi lucrări de artă (podeţe, elemente de siguranţă) fiind asigurată o finanţare totală de 80 de milioane de lei.

[citeste si]

Autorităţile judeţene au început de câţiva ani demersurile pentru construcţia mai multor pârtii de ski în zona montană din Dâmboviţa. Au fost efectuate exproprieri, iar acum se caută surse de finanţare a lucrărilor.

Vor fi trei pârtii pe terenuri care sunt proprietatea judeţului Dâmboviţa, cu menţiunea că la momentul acesta mai avem... cred că două litigii pe rolul instanţelor legat de cuantumul despăgubirilor oferite foştilor proprietari, celelalte sunt finalizate şi sumele au fost plătite. A doua menţiune, nu avem încă o sursă de finanţare identificată pentru construcţia instalaţiilor pe cablu care să deservească pârtiile de ski. Avem o discuţie cu o firmă, dar care nu s-a finalizat nici măcar la modul de concept pentru zona respectivă, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel