Păduchii se poartă, sunt o boală profesională, spune o învățătoare. Cazuri de pediculoză în școlile de fițe - VIDEO

paduchi
paduchi

Păduchi la o şcoală din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Vestea vine chiar de la o învăţătoare care, însă, ne linişteşte: "Se poartă! E boală profesională." S-a mai întâmplat acum două săptămâni şi într-o şcoală de fiţe. În ambele cazuri, şefii unităţilor de învăţământ tac mâlc. Inspectoratul Şcolar cere Direcţiei de Sănătate Publică să controleze toate şcolile din Capitală.

Învăţătoarei de la o şcoală din Drumul Taberei nu i se pare că prezenţa păduchilor este un lucru inedit, informează realitatea.net. "Epidemia de păduchi este firească. Este boală profesională. Copilul meu a avut de două ori de la grădiniţă. Să nu credeţi că e numai la noi. Nu. Noi n-avem ţigani. Dar asta se ia din mijloacele de transport. Le luăm de peste tot. Au fost nişte situaţii la nişte clase. Se poartă. Nu e un capăt de ţară", a spus învăţătoarea.

Un tătic a confirmat povestea. "Am aflat că există păduchi în şcoală, chiar de la doamna asistentă", a spus acesta. "Este o situaţie care se întâlneşte după întoarcerea copiilor din vacanţă. Vom lua imediat legătura cu autoritatea de sănătate publică şi Direcţia Spitalelor pentru a realiza punctual verificarea stării de sănătate în toate unităţile de învăţământ preuniveritar din municipiul Bucureşti", a declarat inspectorul şcolar, Marian Banu. Un alt control a fost dispus de directoarea unităţii de învăţământ, care a evitat, totuşi, să confirme prezenţa păduchilor în şcoala pe care o conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel