Pâine cu bere, fără frământare. Rețeta specială și ușoară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o rețetă inedită de pâine, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară varianta cu bere fără frământare.

Ingrediente pentru maia

 1 pliculeţ drojdie uscată
 100 g făină
 130 ml apă caldă
 1 lingura zahăr

Ingrediente pentru aluat

 o bere (330 ml)
 500 g făină
 1 linguriţă sare

Vezi și: Cum se depozitează CORECT pâinea. Așa o vei păstra proaspătă mult timp

Cum se prepară

Combină ingredientele pentru maia: amestecă drojdia uscată cu apă caldă-fierbinte, zahărul şi puţină făină (cca 100 g). Lasă maiaua să crească pentru o jumătate de oră la cald, acoperită, potrivit retetepractice.ro.

După o oră, adaugă berea, făina şi sarea şi amestecă până obţii un aluat omogen şi uşor lipicios. Lasă aluatul de pâine cu bere să crească acoperit pentru o oră. Răstoarnă-l apoi pe blatul bine înfăinat, pudrează-l cu făină şi dă-i forma dorită.

Vezi și: De ce să pui fructele și legumele congelate în apă sărată. Cel mai bun truc în bucătărie

Mută pâinea pe o tavă presărată cu făină, crestează de câteva ori suprafaţa pâinii pe partea de sus  şi las-o acoperită la cald 90 minute. După ce s-a mărit considerabil, dă pâinea la cuptor pentru 40-45 de minute la 200 grade sau până când pâinea se rumeneşte frumos.

Introdu în cuptor, dedesubt, şi o tavă cu apă, pentru a ajuta la dezvoltarea şi creşterea pâinii. Lasă pâinea să se răcească complet înainte de a o tăia după ce o scoţi de la cuptor.

Vezi și: OUĂLE trebuie fierte în APĂ SĂRATĂ. Motivul este foarte simplu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel