Dacă vrei să încerci o rețetă inedită de pâine, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară varianta cu bere fără frământare.
Ingrediente pentru maia
1 pliculeţ drojdie uscată
100 g făină
130 ml apă caldă
1 lingura zahăr
Ingrediente pentru aluat
o bere (330 ml)
500 g făină
1 linguriţă sare
Vezi și: Cum se depozitează CORECT pâinea. Așa o vei păstra proaspătă mult timp
Cum se prepară
Combină ingredientele pentru maia: amestecă drojdia uscată cu apă caldă-fierbinte, zahărul şi puţină făină (cca 100 g). Lasă maiaua să crească pentru o jumătate de oră la cald, acoperită, potrivit retetepractice.ro.
După o oră, adaugă berea, făina şi sarea şi amestecă până obţii un aluat omogen şi uşor lipicios. Lasă aluatul de pâine cu bere să crească acoperit pentru o oră. Răstoarnă-l apoi pe blatul bine înfăinat, pudrează-l cu făină şi dă-i forma dorită.
Vezi și: De ce să pui fructele și legumele congelate în apă sărată. Cel mai bun truc în bucătărie
Mută pâinea pe o tavă presărată cu făină, crestează de câteva ori suprafaţa pâinii pe partea de sus şi las-o acoperită la cald 90 minute. După ce s-a mărit considerabil, dă pâinea la cuptor pentru 40-45 de minute la 200 grade sau până când pâinea se rumeneşte frumos.
Introdu în cuptor, dedesubt, şi o tavă cu apă, pentru a ajuta la dezvoltarea şi creşterea pâinii. Lasă pâinea să se răcească complet înainte de a o tăia după ce o scoţi de la cuptor.
Vezi și: OUĂLE trebuie fierte în APĂ SĂRATĂ. Motivul este foarte simplu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu