Rețeta de pâine cu ceapă la cuptor este una aparte pe care trebuie să o încerci. Timpul de preparare este de aproximativ două ore, dar cu siguranță merită.
Dacă îți e dor de o pâine bună de casă, atunci nu mai aștepta! Poți să o prepari chiar tu și să o savurezi împreună cu familia. Mirosul de pâine caldă, proaspătă, îi va încânta pe toți ai tăi. Poftă bună!
Iată ingredientele necesare și modul de preparare al unei pâini de aproximativ un kilogram.
- 500 g Făină
- 1 plic Drojdie uscată
- 1 linguriță Sare
- 1 linguriță Zahăr
- 1 buc. Ceapă mare
- 2 linguri Ulei
- 325 ml Apă călduță
- 25 ml Ulei de măsline
- 1 buc. Ou
- 2 linguri Lapte
- 1/2 lingură Sare mare
1. Se curăță, se spală ți se taie ceapa mărunt. Se călește în două linguri de ulei până se rumenește puțin și se lasă la răcit.
2. Într-un castron mare se amestecă făina cu drojdia, cu sare, zahăr și se adaugă treptat apa călduță. Apoi se adauga și ceapa călită. Se frământă bine. Apoi se adaugă câte puțin ulei de măsline până când aluatul se dezlipește de pe mâini. Se lasă la dospit o oră într-o încăpere încălzită.
3. Într-o tavă se așează hârtie de copt, se mai frământă puțin pâinea după ce a dospit, i se dă forma dorită și se așează în tavă. Apoi se unge cu un ou bătut cu două linguri de lapte. Se presară puțină sare mare peste.
4. Se coace la cuptor electric la 170 de grade Celsius pentru aproximativ o oră. (Tot o oră se lasă și la cuptor obișnuit, pe gaz, la foc mediu).
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu