Pâinea cu fulgi de ovăz este ușor de preparat și are gust de cereale.
Această pâine se face atât de ușor, încât și persoanele care nu s-au ocupat niciodată de coacere o pot face. O astfel de pâine poate fi preparată fără făină și fără drojdie, dar atunci nu va fi pufoasă și aerisită.
Pâine cu fulgi de ovăz fără făină și drojdie:
ouă - 2 bucăți,
fulgi de ovăz - 3 căni,
praf de copt pentru aluat - 1 plic,
iaurt alb - 1,5 căni,
sare - 2 lingurițe,
nuci - 2 linguri (opțional),
chimen, susan, semințe de floarea soarelui - 2 lingurițe (opțional).
Se amestecă fulgii de ovăz cu ouăle și se lasă 10 minute. Adăugați iaurtul, sarea, praful de copt și amestecați bine. Adăugați, dacă doriți, nucile sau semințele. Tapetați o tavă de copt cu pergament. Coaceți pâinea timp de 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °.
Ingrediente:
fulgi de ovăz - 150 grame,
făină - 400 grame,
apă - 500 ml,
drojdie proaspătă - 25 g (sau 8 grame uscată),
sare - 0,5 linguriță,
ulei de floarea soarelui - 1 lingură.
Într-un castron mare, combinați cerealele, sarea și drojdia. Se toarnă amestecul cu apă caldă și se amestecă. Se lasă 20 de minute să activeze drojdia și fulgii să se umfle. Cerneți făina de câteva ori și amestecați treptat aluatul până se îngroașă. Poate fi necesară mai puțină sau mai multă făină.
Ungeți o tavă cu ulei de floarea soarelui. Se toarnă aluatul în tigaie și se netezește blatul cu o spatulă. Tava trebuie umplută doar pe jumătate, deoarece pâinea va crește. Puneți pâinea în cuptorul rece și abia după aceea porniți-l la 225°. Coaceți pâinea timp de 30 de minute. După copt, pâinea se scoate din forma, se acoperă cu un prosop și se lasă să se răcească.
Este simplu să preparați o plăcintă cu ceapă. Aflați cum să prăjiți corect ceapa pentru a obține o crustă aurie. Ați decis să pregătiți ce va delicios, dar bugetar, dar nu știți ce? Iată rețeta pentru o plăcintă cu ceapă. Pentru a face plăcinta de neegalat, trebuie să pregătiți corect ceapa.
În această rețetă, trebuie să prăjiți corect ceapa. Pentru a face ceapa suculentă și a obține o crustă aurie, trebuie tăiată în inele mici și prăjită în unt. Pentru a nu arde ceapa, trebuie să o gătiți, circa 8 minute, la foc mediu.
Piure de conopidă: o rețetă foarte ușoară, pe care o poate face și un copil
Asigurați-vă că amestecați ceapa, astfel încât să nu se ardă și să aibă o culoare aurie frumoasă. De asemenea, bucătari celebri au povestit un truc incredibil de viață de a găti ceapa aurie. Pentru a elimina mirosul de ceapă și toată amărăciunea, trebuie sărată în timpul prăjirii. Timp de pregătire - 60 de minute, timp de pregătire - 8 minute.
Ingrediente:
făină - 200 grame,
ceapă - 800 grame,
ouă - 4 bucăți,
smântână sau iaurt grecesc - 100 grame,
unt - 100 de grame,
sare, condimente - după gust.
Modul de preparare
Cerneți 250 grame de făină și adăugați sare, unt, 2 gălbenușuri și 1 linguriță de apă rece. Frământați aluatul cu un robot de bucătărie sau mixer. Aluatul trebuie frământat rapid astfel încât să fie elastic. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați aluatul la frigider.
Curățați ceapa, tăiați-o în rondele frumoase. Prăjiți ceapa în unt timp de 8 minute, adăugați sare, piper, apoi iaurt grecesc. Transferați ceapa într-un castron adânc. Separat se bat două ouă și se condimentează cu sare.
Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită
Se adaugă ceapa în bolul cu ouă și se amestecă bine. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o formă de copt unt. Se întinde mai mult din jumătate de aluat în formă, apoi se adaugă umplutura cu ceapă. Nivelați. Cu cealaltă parte de aluat de acoperă umplutura. Uniți marginile aluatului.
Coaceți plăcinta cu ceapă timp de 40 de minute. Cuptorul nu trebuie deschis în timpul gătirii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu