Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Rețeta pe care orice român trebuie să o știe

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză.  Această rețetă ar trebui să se regăsească în orice carte de bucate românească. Pâinea cu mălai, coaptă pe foi de varză, este delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru pâinea cu mălai, coaptă pe foi de varză

500 gr făină albă (Bl55)
450 ml apă călduţă
100 gr mălai
25 gr drojdie proaspătă
1 linguriţă rasă sare
3-4 frunze de varză (decupaţi părţile tari)

Cum se prepară pâinea cu mălai, coaptă pe foi de varză

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Dizolvaţi drojdia în 50 ml apă călduţă. Lăsaţi-o la loc cald până creşte şi devine spumoasă (aprox. 15 minute). Puneţi mălaiul şi 200 ml apa într-o crăticioara şi fierbeţi amestecând des, până mălaiul absoarbe toată apa. Lăsaţi să se răcorească.

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Într-un bol puneţi 250 gr făină şi faceţi o gaură în mijloc. Adăugaţi acolo drojdia crescută, 100 ml apă şi mălaiul umflat. Frământaţi până obţineţi un aluat omogen, scrie e-retete.ro. Va fi foarte lipicios. Lăsaţi aluatul să crescă acoperit, la loc cald, timp de 2 ore.

Vezi și: Dulceață de trandafiri, rețetă. Cum se prepară

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Puneţi restul de 250 gr făină într-un bol, adăugaţi în mijloc restul de 100 ml apă în care aţi dizolvat sarea şi aluatul crescut. Frământaţi iar aluatul până devine elastic. De data asta va fi doar uşor lipicios

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. Lăsaţi aluatul acoperit la crescut, la loc cald, încă 30 minute. Pe masa de lucru presăraţi mălai şi puţină făină albă. Răsturnaţi aluatul crescut şi daţi-i forma de bilă, rulându-l prin mălai. Tapetaţi fundul unui vascu frunze de varză, având grijă să urce frunzele şi pe margini. Aşezaţi aluatul format pe frunze. Acoperiţi vasul şi lăsaţi aluatul să crească 30 minute.

Pâine cu mălai, coaptă pe foi de varză. În acest timp, încingeţi cuptorul la 240 C şi introduceţi o crăticioară cu apă chiar jos. Introduceţi vasul cu pâine în cuptor. Coaceţi timp de 15 minute, apoi coborâţi temperatura la 210 C (scoateţi vasul cu apă) şi mai coaceţi 30 minute. Scoateţi pâinea din vas şi îndepărtaţi frunzele de varză. Lăsaţi pâinea să se răcească complet apoi se poate felia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel