Pâine de casă cu puțină drojdie. Rețeta de succes a lui Sorin Bontea

În această perioadă, în care toate lumea trebuie să stea cât mai mult în casă, iar drojdia dispare de pe rafturile magazinelor, Sorin Bontea a oferit o rețetă excelentă de pâine de casă. Chef-ul a explicat pas cu pas cum se prepară.

Ingrediente

1 kg făină

20 g sare

1 g drojdie

780 ml apă caldă

Cum se prepară

"Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie", explică Sorin Bontea.

"O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore", mai spune Bontea.

A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel