Chef Sorin Bontea are o rețetă specială de pâine făcută în casă, pe care o prepară la două-trei zile. Atât de bună e!
Ingrediente
1 kg de făină
20g de sare
1g de drojdie
780ml apă caldă
Mod de preparare
„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot.
Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.
O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.
Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”
După cele 12 ore, împarte coca în două, împăturește-o trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei).
Încălzește cuptorul la 250 de grade Celsius. Bagă o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute.
Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și las-o (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.
După cele 30 de minute, scoate capacul și mai las-o 10-15 minute la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News