Pâinea pufoasă cu mălai este gustoasă și nu se usucă repede. Are o culoare aurie specifică, dată de mălai.
Ingredientele de care aveți nevoie:
1 ou,
300 grame de făină de grâu,
200 grame de mălai,
340 ml iaurt de băut,
2 linguri drojdie uscată,
1 lingură de sare,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță praf de copt.
În două boluri, amestecați separat ingredientele uscate și ingredientele lichide. Combinați, apoi, ingredientele uscate cu cele lichide și frământați aluatul.
Acoperiți aluatul cu o folie alimentară sau cu un prosop și lăsați-l la dospit circa 2 ore. Puneți apoi aluatul într-o formă de copt, unsă cu ulei de floarea soarelui și lăsați-l încă 40 de minute să se odihnească.
Cum poți înlocui sarea în bucătărie? Iată cele mai accesibile produse, cu care nu vei da greș
Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la 180°C, circa 50 minute. Dacă doriți, puteți adăuga brânză sau condimente după gust. Poftă bună!
Clătitele cu dovlecei și cartofi umplute cu șuncă și cașcaval afumat te vor cuceri de la prima bucățică.
Aceste clătite de fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu.
Ingredientele de care ai nevoie:
100 grame faina de grâu,
4 dovlecei,
100 grame de cașcaval afumat,
parmezan ras după cum este necesar,
1 cartof,
100 grame de șuncă fiartă,
ulei de măsline după cum este necesar,
pesmet,
3 ouă,
piper și sare - după gust.
Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces.
Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul. Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.
Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios
În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.
Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!
Saramura de castraveți este cunoscută ca un remediu excelent pentru mahmureală. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate utilă a saramurii.
Saramura din borcanul cu castraveți poate fi adăugată la produse de copt, pentru marinarea cărnii sau chiar pentru a face o supă delicioasă.
Marinată pentru carne - Saramura de castraveți este o marinată excelentă pentru pui sau carnea de vită. Nu doar că adaugă aromă cărnii, dar și înmoaie fibrele și reduce timpul de gătire.
Pentru a pregăti marinata, adăugați, în saramura de castraveți, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă în marinată 6-8 ore și se gătește, apoi, la cuptor sau pe grătar.
Saramură ca înlocuitor pentru oțet - Murăturile de castraveți vor fi potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Se poate adăuga în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, ca sfecla să nu păteze alte legume.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Pâine de casă cu saramură de castraveți - Pâinea de casă poate fi preparată cu adaos de saramură de castraveți. Pentru a face pâine, înlocuiți jumătate din apăsau lapte din rețetă cu saramură.
Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp
Saramură de castraveți pentru cartofi și paste - Cu ajutorul saramurii de castraveți poți încălzi pastele, care au rămas în frigider. Pentru acest lucru, adăugați o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, amestecați și încălziți-i în cuptorul cu microunde. Felul de mâncare va fi proaspăt și va căpăta și o notă savuroasă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
De asemenea, puteți adaugă saramură în apa în care se fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu