Pâine la cană: Rețeta genială. Se poate servi cu cremă de brânză, unt, șuncă sau guacamole

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Ați auzit de această rețetă de pâine la cană? Dacă nu, ar trebui să o încercați. Iată ce aveți de făcut...

Ingrediente

- 5 lingurițe făină integrală
- 5 lingurițe lapte sau apă
- jumătate de linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare

Cum se prepară

Se alege cana în care se va pregăti pâinea. Aceasta trebuie să poată fi folosită în cuptorul cu microunde. În cana aleasă se amestecă făina, sarea și praful de copt, potrivit retete.unica.ro. Se adaugă treptat câte o linguriță de lapte și se amestecă. Consistența aluatului de pâine trebuie să fie un pic mai groasă decât cea pentru aluatul de clătite. Cana se dă la cuptorul cu microunde timp de 1 minut.

Cana se scoate din cuptorul cu microunde, se întoarce pâinica și se întoarce. Se dă la cuptor pentru încă 20 de secunde. Pâinea la cană se poate servi cu cremă de brânză, unt, șuncă sau guacamole.

BONUS: Pâine de casă. Rețeta simplă și extrem de gustoasă

Ingrediente

1 kg făină
10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
2 lingurițe sare
2 lingurițe zahăr
50 ml ulei
650 ml apă călduță

Cum se prepară

Făina se cerne de 2 ori înainte de folosire, se pune într-un lighean, covată, ce aveți, se amestecă acum drojdia uscată și zahărul. Dacă folosiți drojdie proaspătă, se pregătește maiaua separat: se pune drojdia proaspătă (25 g) și se amestecă bine cu zahărul, până se face ca o smântână. Se adaugă 50 ml apă și 1 lingură de făină, se amestecă bine și se lasă să dospească 10-15 minute. Când și-a dublat volumul, se toarnă peste făină, scrie cookpad.com.

Se adaugă apa călduță și sarea și se amestecă până când se înglobează toată apa. Dacă mai este nevoie se mai pot adaugă 1-2 linguri de apă sau făina, în funcție de cât mai cere aluatul. Făina poate fi mai umedă sau mai uscată, așa ca aluatul va mai cere apă sau făină. Când se adaugă uleiul, la frământat, aluatul se mai întărește.

Se începe frământatul, se ung mâinile și vasul cu ulei și se frământă, aducând aluatul de la margine spre interior. În felul acesta, aluatul înglobează aer și va crește foarte frumos. După 5 minute de frământare, începeți să trântiți aluatul. Se acoperă vasul cu folie de plastic și apoi cu un șervet curat și se lasă la dospit. Folia îl va ajuta să crească mult mai repede.

Apoi, se scoate aluatul pe masa pudrata cu făina sau unsă cu ulei, în funcție de cum vă place să lucrați. Eu mă împac bine dacă ung masa și mâinile cu ulei. Se împarte aluatul în câte pâini doriți să faceți. Se pot face pâini rotunde: se fac bile și se răsucesc pe masa până se obține forma dorită.  Se pun în tavă la dospit și se pot cresta deasupra sau nu, după dorintă.

După 30 de minute, pâinea se unge din belșug cu ou bătut cu puțină apă, sau doar cu apă, se pot presară deasupra diverse semințe, sare, sau se lasă simplă și se bagă la copt. Nu uitați: pâinea se unge din belșug cu apă sau ou bătut cu puțină apă, înainte de a fi băgată la cuptor! În felul acesta, coaja va fi fină, nu groasă.

La început, este bine să fie focul mic, pentru 10 minute, cam 160 de grade C. În felul acesta, pâinea va crește frumos, fără crăpături. După 10 minute, se mărește temperatura cuptorului, la 180 de grade C, și să lasă așa până la final. Se verifică pâinea după 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea: dacă scobitoarea iese curată, pâinea este coaptă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel