Pâinea marocană se prepară foarte repede și este potrivită pentru aproape toate mâncărurile: atât dulci, cât și sărate.
Pâinea marocană poate fi servită cu carne, brânză, legume sau cu sosuri suculente sosuri. Dar merge și cu dulceață, ciocolată, iaurt și fructe.
Ușoară și subțire, pâinea marocană satisface poftele de ceva bun și îți permite să te bucuri de plăcerea mesei fără prea multe sentimente de vinovăție.
Pâine marocană. Ingredientele de care ai nevoie pentru 12 porții:
200 de grame de mălai;
două pahare cu apă caldă;
o linguriță de zahăr;
jumătate de cub de drojdie de bere, mărunțită;
jumătate de plic de praf de copt;
ulei de semințe de floarea soarelui;
sare după gust.
Într-un bol se amestecă apa, zahărul, drojdia de bere și o cană de mălai. Se lucrează totul cu telul până se obține un aluat omogen. Apoi se adaugă și restul de mălai și puțină sare.
Se transferă aluatul pe suprafața de lucru, unsă cu ulei. Frământă cu mâinile pentru a forma un aluat neted și compact, care trebuie acoperit și folie alimentară și lăsat să se odihnească un sfert de oră.
Piept de pui cu sos de ciocolată: o rețetă originală pentru masa de Revelion
După ce timpul a expirat, frământă din nou aluatul, având grijă să-ți ungi des degetele cu ulei.
Când aluatul este gata, împarte-l în bile mici. Acoperă-le cu o folie alimentară pentru un sfert de oră.
Între timp, pregătește un vas cu o jumătate de pahar de ulei de semințe și o jumătate de linguriță de praf de copt și un alt vas cu mălai.
Patru alimente care nu trebuie consumate la micul dejun dacă ții la siluetă
Unge-ți mâinile și întinde fiecare bilă de aluat, ca și cum formezi un blat de pizza, dar de formă pătrată.
Stropește foaia de aluat cu ulei și mălai. Acum ridică partea dreaptă a aluatului și trage-o spre interior, acoperind-o cu amestecul de ulei și mălai. Fă același lucru cu partea stângă.
Salată de țelină cu nuci și brânză: o rețetă foarte interesantă
Îndoaie acum aluatul și pe verticală, mai întâi partea superioară și apoi cea inferioară, stropind mereu cu ulei și făină.
Se da deoparte și se continuă lucrul cu celelalte bile de aluat. Când ai terminat aluatul, încălzește o tigaie antiaderentă, unsă cu ulei de semințe.
Prăjește fiecare pâine câte trei minute, întorcând des aluatul pentru a nu-l arde. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu