Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Seamănă cu lipiile și se gătesc în cuptoare de lut. Însă există o variantă rapidă și comodă pentru orice gospodină. O poți pregăti chiar în bucătăria ta. Cei dragi vor fi cuceriți.
Publicitate
½ cana apă caldă
1 linguriţă zahăr
2 linguriţe drojdie uscată
3 ½ căni faina (şi ceva în plus pentru frământat)
2 linguriţe sare
1 cana iaurt
Spray gătit
Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Se amestecă apa şi zahărul și apoi se adăugă drojdia. Totul se lasă deoparte timp de 5 minute. Sarea şi făina se pun într-un bol de mixer, separat.
Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Adaugă drojdia şi iaurtul şi amesteca totul cu mixerul la viteză medie, până se omogenizează și aluatul devine moale şi compact, scrie foodstory.stirileprotv.ro.
Veiz și: Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop
Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Fă o bilă mare din aluat şi stropeşte-o cu spray de gătit (sau cu ulei), pune-o înapoi în bol şi acoper-o cu un prosop.
Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Lasă aluatul la crescut până îşi dublează volumul, timp de o oră. Întinde aluatul şi împarte-l în opt bucăţi.
Pâine naan, rețetă. Preparatul indian, pe placul românilor. Cum se pregătește. Întinde fiecare bucată până când are o formă rotundă cu o grosmie de cca. 0,6 cm. Fiecare aluat se gătește timp de 1-2 minute, pe fiecare parte.
Vezi și: Rețete post. Icre de fasole, rapid și delicios, pe placul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu