Pâinea este un aliment care nu lipsește de pe masa românilor. Dar care este cea mai sănătoasă pâine?
Cea mai sănătoasă pâine este cea pe care o preparați singuri acasă. Nu este deloc greu! Pâinea cu maia vă va placea cu siguranță!
Ce trebuie să faceți este foarte simplu! Urmați instrucțiunile de mai jos, dar nu uitați un lucru: neapărat să fie cald în spațiul de lucru.
Amercați un plic de extract din maia lichidă bio din secară, 500 grame făină de grâu, 500 grame făină de secară, două plicuri de drojdie (18g), două lingurițe de sare, 750ml apă călduță, o linguriță de zahăr.
Frământați foarte bine și lăsați compoziția la dospit două ore într-un loc cald. Frământați încă o data și puneți-o într-o formă de copt unsă cu ulei.
Așezați-o în cuptorul rece, alături de un vas cu apă, și coaceți-o la o temperatură de 200°C timp de o oră. Dacă vreți, puteți rafina gustul pâinii adăugând în prealabil în aluat 100 grame ceapă călită, 100 grame semințe de in, 100 grame diferite nuci sau o lingură de condimente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu