Pâinea îngerilor se numără printre rețetele pe care nu le vei uita.
5 căni de făină
½ cană de zahăr
3 linguriţe praf de copt
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 cană de grăsime vegetală specială pentru produse de panificaţie/patiserie/brutărie - opțional
2 pacheţele de drojdie uscată
- ½ de cană cu apă caldă
- 2 căni de lapte bătut
Amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă grăsimea vegetală (opțional) - va face ca aluatul să devină foarte pufos. Separat, mixează drojdia cu apa caldă, apoi cu laptele bătut. La final, alătură cele două compoziţii şi amestecă. Aluatul se pune într-un castron acoperit bine cu o folie de plastic şi se lasă la frigider pentru minimum opt ore!
Unge tava cu ulei de măsline sau tapeteaz-o cu hârtie de copt, apoi întinde aluatul în ea. Ulterior, las-o la dospit, acoperită cu un prosop pentru o oră. Între timp, preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade Celsius. După ce aluatul a crescut, presează cu degetele formând adâncituri din loc în loc. Opţional, poţi adăuga ulei de măsline, rozmarin, piper, oregano, busuioc, felii uscate sau proaspete de roşii, ceapă sau usturoi, notează divahair.ro.
Ține pâinea în cuptor 15-20 de minute, până se formează o crustă aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu