Pâinea este, fără îndoială, cel mai consumat aliment din lume.
Desigur că dorim să punem pe masă mereu pâine proaspătă, abia scoasă din cuptor. Dar nu putem cumpăra întotdeauna pâine proaspătă. Mai ales, dimineața, trebuie să ne mulțumim cu cea rămasă din ziua precedentă. În acest caz, este necesar să păstrăm corect pâinea, ca să fie moale și gustoasă mai mult timp.
Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă
Cu câteva trucuri, pâinea poate fi păstrată proaspătă mai multe zile. Dacă te hotărăști să o congelezi, trebuie să ai grija să o scoți din congelator cu cel puțin câteva ore înainte de a o consuma, altfel consistența ei poate sa nu fie aceeași.
Dacă vrei să încerci un truc alternativ, poți lua un prosop de bucătărie umed și să învelești în el pâinea, tăiată în felii. Pâinea își va păstra textura și, atunci când o vei pune pe masă, va arăta ca și cum abia a fost cumpărată.
Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală
Știați că țelina ajută la conservarea pâinii? Ei bine, dacă vreți ca pâinea să rămână așa câte zile, trebuie să o puneți într-o pungă de congelator și să adăugați alături o bucată de țelină. Țelina va absorbi umezeala prevenind uscarea pâinii.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Alege metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și pune-o în practică. În orice caz, vei fi mulțumit de sfaturile bunicilor noastre.
Plăcintă cu mere după o rețetă germană: un deliciu care nu trebuie ratat. Iată cum se face pas cu pas.
Plăcinta cu mere este un mare clasic al patiseriei, un desert care ne amintește de copilărie și de bunica. Tocmai pentru că este un desert tradițional, există atât de multe versiuni diferite de plăcintă cu mere.
Ceea ce vă propunem, de exemplu, este o rețetă străveche care aparține tradiției germane și care, vă va cuceri. Dacă vă place plăcinta cu mere și nu doriți să renunțați la ea nici măcar în această vară, puteți încerca varianta la tigaie, dar, cu siguranță, ar trebui să încercați și această variantă specială.
Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Este o rețetă tipic germană foarte gustoasă, care conține și o cremă cu smântână și ouă pentru a acoperi tortul. Este foarte calorică, dar din când în când merită să încălcăm dieta pentru un gust ca acesta!
100 grame de unt,
200 grame zahăr pudră,
5 ouă,
250 grame de făină,
coaja rasă de lămâie,
4 mere,
3 ouă,
250 grame de smântână,
1 lingură de zahăr,
1 praf de scorțișoară.
Procesul este simplu. Mai întâi, combinați untul și zahărul pudră într-un castron și amestecați cu telul electric. Când untul s-a topit, adăugați ouăle, continuând mereu să amestecați cu telul.
Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară
Se adaugă apoi făina și coaja rasă de lămâie, astfel încât să obțineți un amestec omogen, care trebuie turnat într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt. Tăiați merele în felii subțiri și acoperiți tot aluatul, apoi pregătiți crema.
Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore
Combina cele 3 ouă cu smântâna, zahărul și scorțișoara într-un bol și amestecați cu telul electric. Turnați amestecul peste mere și coaceți prăjitura la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. Este fabuloasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu