Pakistan rupe legăturile diplomatice cu Iranul, după atacul nejustificat cu rachete

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Ieri, Pakistan a fost cea de-a 3-a țară atacată de Iran, alături de Siria și Irak.

Pakistan și-a rechemat ambasadorul din Iran după ce a acuzat țara vecină că i-a încălcat spațiul aerian cu atacuri asupra provinciei Balochistan.

Islamabadul a declarat că doi copii au murit în urma atacului Teheranului, despre care media de stat iraniană a spus că a vizat două baze ale grupului militant Jaish al Adl. Acest lucru s-a întâmplat într-o zi după atacuri similare ale Iranului în alte țări vecine, Irak și Siria, a raportat Reuters.

Mumtaz Zahra Baloch, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Pakistanului, a declarat că "încălcarea suveranității Pakistanului de către Iran, fără provocare și în mod evident, reprezintă o încălcare a dreptului internațional." Pakistanul i-a cerut, de asemenea, ambasadorului iranian, care se afla în vizită la Teheran în momentul atacului, să nu se întoarcă, a adăugat Baloch.

Pakistanul acuză Iranul că i-a încălcat nejustificat spaţiul aerian
https://www.dcnews.ro/pakistanul-acuza-iranul-ca-i-a-incalcat-nejustificat-spatiul-aerian_945469.html

Un oficial de securitate pakistanez neidentificat a declarat Associated Press că Iranul nu a informat Islamabadul înainte de atac, descriindu-l ca pe un "precedent periculos" cu "implicații reciproce.", notează și NewsWeek.

Declarațiile oficiale ale SUA, după atacul Iranului asupra Irakului

”Vom continua să evaluăm situația, dar primele indicații sugerează că aceasta a fost o serie de lovituri iresponsabile și imprecise. Statele Unite susțin suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Irakului”, a declarat Adrienne Watson, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, într-o declarație.

Anterior, Gărzile Revoluționare ale Iranului au declarat că ”unul dintre principalele sedii de spionaj ale Mossad din regiunea Kurdistan din Irak a fost distrus cu rachete balistice”. O declarație a precizat că a fost ”ca răspuns la recentele atrocități ale regimului sionist”.

Iranul a mai efectuat atacuri în regiunea Kurdistan din Irak, susținând că zona este folosită de grupuri separatiste iraniene și de agenți ai Israelului.

Într-o declarație oficială, premierul kurd irakian Masrour Barzani a condamnat atacul asupra Irbilului ca fiind o ”crimă împotriva poporului kurd”. Un important om de afaceri, Peshraw Dizayee, s-a aflat printre cei patru civili uciși, a declarat Partidul Democrat din Kurdistan, conform BBC.

Iran a atacat Pakistan cu rachete. A treia țară atacată în mai puțin de 24 de ore
https://www.dcnews.ro/iran-a-atacat-pakistan-cu-rachete-a-treia-tara-atacata-in-mai-putin-de-24-de-ore_945440.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel