Pakistanul acuză Iranul că i-a încălcat nejustificat spaţiul aerian

FOTO: Freepik @natanaelginting
FOTO: Freepik @natanaelginting

Doi copii au fost ucişi şi trei răniţi în urma unor atacuri aeriene 'ilegale' din partea Iranului, a declarat miercuri Ministerul de Externe pakistanez, adăugând că l-a convocat pe reprezentantul Iranului la Islamabad pentru a protesta împotriva 'încălcării nejustificate a spaţiului său aerian', transmite AFP.

'Această încălcare a suveranităţii Pakistanului este total inacceptabilă şi ar putea avea consecinţe grave', a avertizat ministerul, adăugând că atacul de marţi seară pe teritoriul pakistanez 'a provocat moartea a doi copii nevinovaţi şi a rănit trei fetiţe'.

Reuters transmite că două baze ale grupului militant beluc Jaish al Adl din Pakistan au fost vizate de rachete marţi, a informat presa de stat iraniană, la o zi după ce Gardienii Revoluţiei au atacat cu rachete ţinte din Irak şi Siria. Gruparea militantă a lansat anterior atacuri asupra forţelor de securitate iraniene în zona de graniţă cu Pakistanul. 'Aceste baze au fost lovite şi distruse de rachete şi drone', a transmis presa de stat iraniană, fără a da detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel