Dacă ții post în această perioadă, rețeta de pakoras cu ceapă este ideală. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 1 ceapă
- 5 fire coriandru proaspăt
- 1 ardei iute (opțional)
- 100 g făină de năut
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 75 ml apă
- 300 ml ulei vegetal
Cum se prepară pakoras cu ceapă
Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne. Coriandrul se spală și se toacă frunzele mărunt. Dacă se folosește ardei iute, se spală, se îndepărtează semințele și se toacă mărunt. Într-un castron se adaugă făina de năut, turmeric, praful de copt, sarea, ardeiul iute și coriandrul tocat, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă.
Se adaugă treptat apa în castron și, cu ajutorul unei linguri se omogenizează amestecul până devine ca o pastă. Se adaugă ceapa tăiată julienne. Într-o tigaie se încinge uleiul. Cu ajutorul unei linguri se formează pakoras și se pun cu grijă în uleiul fierbinte. Se prăjesc câte 4-5 chiftele vegetale o dată, câte un minut pe fiecare parte sau până devin aurii.
Pakoras se scurg de ulei și se pun pe un prosop de hârtie. Se servesc calde.
BONUS: Chifteluțe mănăstirești de post. Rețeta simplă, dar plină de gust
Ingrediente
2 căni cu fasole boabe
1/2 franzelă
1 ceaşcă plină cu ulei pentru prăjit
2 cepe
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
1 frunză de dafin
3 legături de mărar
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 ceaşcă făină
Garnitură
200 g amestec de seminţe de quinoa şi chia
1 linguriţă ulei
sare
Cum se prepară
Se pune fasolea de seară, la umflat. A doua zi se pune la fiert, după 15-20 minute, se scurge, se clăteşte fasolea şi se pune din nou la fiert, în apă fierbinte, scrie gustos.ro. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul curăţate şi tăiate cuburi, frunza de dafin şi 1 linguriţă rasă cu sare.
După ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se pasează cu furculiţa (nu trebuie să rezulte o pastă), se adaugă miezul de pâine înmuiat şi bine stors, verdeaţ tăiată mărunt, piper, cimbru, usturoiul pisat şi se omogenizează bine totul. Se formează chifteluţe, se trec prin făină, se prăjesc în ulei şi se scot pe hârtie de bucătărie.
Pentru garnitură, se pun seminţele la fiert în apă, cu puţină sare. După 15-20 minute, se strecoară seminţele şi se amestecă cu puţin ulei. Pe farfurie se face o insulă cu seminţe, alături chifteluţele şi se servesc. Drept garnitură, fiecare foloseşte ce are şi ce doreşte, cartofi, orez, paste sau se consumă fără garnitură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu