EXCLUSIV  Palada: Dacă acest candidat intră în turul doi, Ciolacu n-are nicio șansă. În schimb, Geoană poate învinge / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mirel Palada a spus că dacă intră Marcel Ciolacu în turul doi, un candidat venit pe ultima sută de metri i-ar putea pune probleme.

Sociologul a zis că Marcel Ciolacu nu are nicio șansă să o învingă pe Laura Codruța Kovesi. În schimb, spune Mirel Palada, Mircea Geoană da: poate să o învingă pe Laura Codruța Kovesi.

„În turul doi, dacă intră candidatul PSD cu George Simion, candidatul PSD are prima șansă și speră să se replice varianta 2000 - Iliescu și Vadim, să se adune din nou aceleași emoții stereopizante. Hai că și noi am mușcat-o atunci. Eu, care eram un anti-PSD-ist fervent, un tefeleu, un liberal... am votat cu Iliescu. Și am fost păcăliți. Ne-am dus după fentă și ne-am luat-o.

Acum avem tabăra PSD, anti-PSD și suveraniștii. Dacă intră, în turul doi, PSD cu suveraniștii, anti-PSD-iștii nu vor vota cu Simion zic ei... Să zicem că PSD-iștii au prima șansă.

Dar ce se întâmplă dacă, prin mijloace specifice, se coagulează dreapta? Atunci Kovesi intră în turul doi. În turul doi, sondajele spun așa: Ciolacu n-are nicio șansă în fața lui Kovesi.

Un lucru este clar: în turul doi intră candidatul PSD și nu știm dacă intră Kovesi sau Simion. Dacă intră Simion, Ciolacu are prima șansă. Dacă vine Kovesi prin august... pe ultima sută de metri... Ciolacu va înghiți în sec și îi va zice lui Geoană: „Du-te tu”. În sondaje, Geoană are șanse să o bată pe Kovesi, pe când Ciolacu n-are nicio șansă. Și acest lucru se vede acum... înainte de efectele iernii și guvernării suboptimale PSD”, a zis sociologul Mirel Palada la DC News și DC News TV, în emisiunea „Ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu.

Youtube video image

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă ar accepta ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD la prezidențiale:

Întrebare: Ultimul sondaj arată că fostul dumneavoastră coleg, Mircea Geoană, este pe primul loc.

Marcel Ciolacu: Nu pot să comentez. Vreți acel sondaj să-l facem public și cât de fenomenal e acel sondaj? Nu vreau nici să jignesc pe cineva care este în sondaj, nu vreau nici să jignesc pe cel care a făcut sondajul, nici nu vreau să-l comentez în vreun fel. Și eu am sondaje, cum are și PNL, cum are și AUR.

Întrebare: Și unde stă Mircea Geoană în sondajele dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Presupun că o să vă anunț dacă simt nevoia. Nu vă supărați de răspuns, dar e strategia fiecărui partid. Dacă este deja un candidat care are dublu decât orice alt candidat, părerea mea, și nu-i prima oară când o spun, nu mai facem alegeri!

Întrebare: La un moment dat spuneați că veți desemna candidatul la alegerile prezidențiale în urma unei competiții interne în partid. Aveți de gând să-l invitați pe domnul Geoană să participe în această competiție internă din PSD?

Marcel Ciolacu: Cum să participe? Conform statutului actual nu poate participa. Domnul Geoană a plecat, și-a făcut partid. Să-l invit eu să vină înapoi? Dacă vrea să vină, să ne caute.

Întrebare: Credeți că e posibil?

Marcel Ciolacu: Eu sunt ori la Palatul Victoria, ori în Kiseleff. Foarte puțin timp sunt acasă. Dacă vrea cineva să mă caute, am același număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă. Cu adevărat, cu fluctuații de mesaje, când apare la doamna Șoșoacă pe Facebook, îmi vin mai multe mesaje. Pe urmă îl mai uită lumea. Dar nu mi-l schimb.

Declarațiile sunt din cadrul conferinței de presă susținută de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, după reuniunea Grupurilor Parlamentare ale PSD și Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, la Palatul Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel