Palada, despre EBA: Îi apără pe bișnițarii de domenii. Tăticul e în Opoziție

DCNews a solicitat purtătorului de cuvânt al Guvernului o reacție la acuzațiile lansate de Elena Băsescu, pe Facebook. Europarlamentarul PDL a scris că Victor Ponta pregătește cenzura Internetului, întrebându-se dacă asta a învățat premierul în China. Ea se referea la instituirea unei taxe anuale pentru domeniile cu terminația .ro.

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al premierului, a declarat că nu se pune problema cenzurii, ci dimpotrivă, măsura este luată pentru a crește accesul utilizatorilor la internet.

„E o măsură binevenită pentru a permite accesul multora, limitat până acum de către cei care vor să speculeze unele domenii”, a declarat Palada pentru DCNews.

„Mă refer la cei care au achiziționat zeci sau sute de domenii, în scopul revânzării. Acestea stau nefolosite, iar unii care vor să-și deschidă un site, au o afacere, vor să comunice pe Internet, nu pot achiziționa domeniile respective. Este o taxă modică, nu va afecta utilizatorii, ci doar speculatorii”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Deci, măsura i-ar afecta doar pe bișnițarii de domenii. De ce protestestează europarlamentarul Elena Băsescu?

„Putem crede că îi apără pe bișnițarii de domenii, cum le spuneți dv. De fapt, tăticul ei este în Opoziție, așa că are interes să scoată în evidență tot ce cred ei că va crea nemulțumire. Ca să atace politic și, dintr-o măsură bună, să o prezinte ca o măsură rea”, a concluzionat Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel