Palatul Buckingham deschide camera cu faimosul balcon pentru vizitatori

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Vizitatorii Palatului Buckingham din Londra, în această vară, vor avea ocazia să stea în spatele faimosului balcon pe care familia regală britanică apare adesea., potrivit Reuters.

Pentru prima dată, palatul deschide aripa de est a clădirii, care include Camera Centrală unde se află balconul iconic. "Această cameră făcea parte din extinderea aripii de est, realizată de Regina Victoria și Prințul Albert. Și a fost Prințul Albert cel care a sugerat balconul," a spus Nicola Turner Inman, curator al Artelor Decorative la Royal Collection Trust. "Acesta a fost folosit pentru prima dată în 1851 pentru a saluta trupele care plecau în Războiul Crimeei. Deci, este folosit de foarte mult timp," a mai spus ea.

Vizitatorilor nu li se va permite să stea pe balcon. Dar, pe lângă faptul că pot privi prin perdeaua de plasă către The Mall, există și un candelabru din sticlă din secolul al XIX-lea, recent restaurat, în formă de floare de lotus, care poate fi admirat. "Pentru public, să poată vedea candelabrul, nu doar o privire a acestuia de la intrare, ci să fie efectiv în camera unde este agățat, este o perspectivă incitantă," a spus Turner Inman.

Deținătorii de bilete vor putea, de asemenea, să intre în Camera Galbenă de Desen, care conține obiecte din secolul al XVIII-lea, cum ar fi tapetul chinezesc pictat manual, recent restaurat, și un ceas Kylin.

Deși au existat tururi ghidate ale unor părți ale palatului din 1993, accesul la această secțiune a fost posibil după cinci ani de renovări ca parte a programului continuu de reamenajare a Palatului Buckingham.

Alte atracții includ țesăturile de mătase imperială chineză prezentate Reginei Victoria, precum și opere de artă ale unor artiști britanici din secolul al XVIII-lea, cum ar fi Thomas Gainsborough, expuse în Coridorul Principal.

Pe lângă vizitarea camerelor din aripa de est, deseori folosite pentru recepții și întâlniri, precum și pentru momente pe balcon, biletele de 75 de lire sterline (95,90 dolari) includ accesul la Saloanele de Stat.

Deschiderea de vară a Saloanelor de Stat și a camerelor din aripa de est este de pe 11 iulie până pe 29 septembrie. Bilete mai ieftine sunt disponibile doar pentru Saloanele de Stat, dar oricine dorește să vadă aripa recent deschisă va trebui să aștepte până anul viitor, deoarece biletele respective s-au epuizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel