Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidenţiale, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că niciunul dintre competitori nu poate fi sigur, în acest moment, că va fi câştigătorul scrutinului din noiembrie, iar afişele, oricât de mari ar fi, "nu pot ascunde faptul că împăratul este gol".
Potrivit lui Paleologu, cursa pentru Cotroceni va veni cu surprize şi în acest an, aşa cum a fost şi la precedentele alegeri.
"Cred că voi contribui la surpriza pe care o vom avea pe 11 şi pe 25 noiembrie, pentru că, evident, vom avea un tur doi. Cel care îşi imaginează că totul este câştigat va fi primul surprins. Şi Dan Barna (candidatul alianţei USR PLUS - n.r.) s-ar putea să fie surprins, pentru că şi el este convins că intră în turul doi. (...) Cred că avem de-a face cu beţia succesului în cazul unora dintre candidaţi, care au impresia că deja totul este câştigat, aranjat, reglat şi că nu mai este loc de competiţie şi de surprize. Mai cred că afişele, panourile, mesh-urile, oricât ar fi de mari, nu pot ascunde faptul că împăratul e gol", a afirmat Theodor Paleologu, într-o conferinţă de presă.
El a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi susţinătorii săi cred că va fi un singur tur, încercând să creeze impresia în rândul contracandidaţilor că "totul este aranjat, că are procente în sondaje", că mai trebuie doar puţin şi trece de 50% şi că nu ar mai fi necesar decât "să se retragă Dan Barna şi Theodor Paleologu, iar Iohannis va fi plebiscitat de poporul recunoscător".
În opinia lui Paleologu, cei care îşi imaginează că jocurile sunt făcute se înşeală, pentru că alegerile prezidenţiale sunt întotdeauna foarte surprinzătoare.
"Un singur lucru este sigur şi anume că nimic nu este sigur. O singură certitudine există - că nu există certitudine de tipul jocurile sunt făcute, totul este deja aranjat. Poate că diferiţi consilieri îi spun (preşedintelui Klaus Iohannis - n.r.) că totul este aranjat, am câştigat, dar nu cred că este aşa, ci că şi aceste alegeri vor rezerva mari surprize", a comentat Paleologu.
El a reiterat că îşi doreşte să fie un preşedinte învăţător, mediator şi facilitator al dialogului, în niciun caz spectator.
"Vreau să fiu preşedinte învăţător, în primul rând pentru că vreau eu să învăţ (...), care se implică să explice, să dialogheze, să faciliteze dialogul, pentru că România este o ţară fracturată în mai multe bule care nu comunică între ele, care mai sunt şi ostile unele faţă de celelalte. Constituţia spune că un preşedinte mediază între puterile statului, între stat şi societate şi se adresează prin mesaje naţiunii", a arătat Theodor Paleologu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu