Palmierii, efecte neașteptate pentru sănătate și mediu. Ce nu a zis nimeni despre palmierii lui Negoiță

Palmierii, efecte neașteptate pentru sănătate și mediu. De ce sunt benefici pentru Autostrada Soarelui. Sursa foto: freepik.com
Palmierii, efecte neașteptate pentru sănătate și mediu. De ce sunt benefici pentru Autostrada Soarelui. Sursa foto: freepik.com

Palmierii, dincolo de aspectul exotic și luxuriant, au anumite beneficii pentru mediu, dar și pentru sănătate.

Palmierii fac parte dintr-o familie de plante numită Arecaceae și, deși este posibil să aveți în minte o imagine vie a unei scene clasice de plajă tropicală, poate nu știți că există de fapt peste 2000 de tipuri diferite care cresc în climatele calde din întreaga lume, de la pădurile tropicale la deșerturi, scrie DC Medical

Palmierii plantați de autoritățile locale din România în diverse localități creează controverse de fiecare dată. Ultimul exemplu vine de la București, acolo unde primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că a plantat mai mulți palmieri și că pune plamieri la intrarea pe Autostrada Soarelui.

Negoiță va planta mai mulți palmieri la pasajul de la Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui, care ar urma să fie deschis traficului în câteva săptămâni. Palmierii vor fi plantați în ghiveci.

La ce se folosesc, de fapt, palmierii

De fapt, palmierii se numără printre cele mai benefice plante din țările tropicale, datorită distribuției lor geografice largi și a numeroaselor utilizări, potrivit All About Palm Trees.

1. Ulei de palmier

Uleiul de palmier este un ulei vegetal comestibil utilizat pe scară largă care provine din fructul palmierului de ulei, iar utilizările sale versatile îl fac să fie adesea numit "ingredient miraculos" pentru atât de multe produse. Reprezentând o treime din producția globală de ulei vegetal, puteți găsi ulei de palmier în aproape orice, de la aluatul de pizza la detergentul de spălat. Este, de asemenea, un jucător important în produsele de înfrumusețare, inclusiv în uleiul din sâmburi de palmier pentru loțiuni de corp, sau în uleiul de palmier albit pentru săpun. 

Cu toate acestea, o utilizare benefică majoră a uleiului este utilizarea sa frecventă ca bază pentru amestecarea medicamentelor, cum ar fi siropurile pentru tuse. De asemenea, a fost asociat cu un conținut ridicat de vitamina A, scăzând colesterolul din organism și reducând probabilitatea apariției unor boli majore precum bolile de inimă și cancerul, relatează DC Medical.

Citește mai multe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel