PAM suspendă deplasările personalului în Gaza, după ce un vehicul ONU a fost lovit de tiruri israeliene

FOTO: captura UN
FOTO: captura UN

Programul Alimentar Mondial (PAM) și-a suspendat deplasările în Gaza.

Unul dintre vehicilele umanitare ale Programului Alimentar Mondial (PAM) a fost lovit de tiruri israeliene, motiv pentru care PAM a anunțat, miercuri, că suspendă ”până la un nou ordin” deplasările personalului său în Gaza, relatează AFP, scrie Agerpres.

”Acest lucru este total inacceptabil și trebuie schimbat imediat. Am solicitat în mod repetat un sistem de deconflictionare funcțional în Gaza și, totuși, aranjamentele actuale au eșuat. Umanitarii nu sunt #NotATarget””, a denunțat șefa agenției ONU, Cindy McCain, pe platforma X.


Un vehicul ONU care făcea parte dintr-un convoi umanitar coordonat cu autoritățile israeliene a fost lovit de tiruri israeliene, marți, în Gaza, nefiind înregistrate victime, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al ONU.

”Aseară, un vehicul umanitar al ONU clar identificat, care făcea parte dintr-un convoi coordonat complet cu (forțele armate israeliene) a fost lovit de 10 ori de tiruri israeliene”, a declarat Stéphane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general al ONU, apreciind că cei doi ocupanți au fost salvați datorită faptului că vehiculul era blindat.

Citește și: ”Asistăm la o criză sanitară catastrofală” în Fâșia Gaza. Experții trag un semnal de alarmă cu privire la răspândirea bolilor transmise prin apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel