Până când se mai prăbușește Bitcoin? Piața de criptoactive, perioadă tulbure. Ce spun analiștii

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Analiștii nu sunt foarte optimiști.

Bitcoin-unl nu se simte prea bine! Cel mai cunoscut și cel mai bine evaluat activ de pe piața crypto a înregistrat o scădere de peste 18% de la începutul lunii iunie până joi, 11 iulie. În timp ce unii analiști rămân optimiști datorită performanțelor bune înregistrate pe parcursul anului, alții atrag atenția asupra evenimentelor recente care ar putea exercita presiuni suplimentare asupra prețului monedei. Mai mult, viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite ale Americii sunt văzute ca un factor crucial ce ar putea influența semnificativ valoarea Bitcoin.

La începutul anului, un Bitcoin se putea schimba pentru 44.172 de dolari, iar spre mijlocul lunii martie, criptomoneda ajunge la maximul istoric de 73.135 de dolari, o creștere de peste 65%. Acum, prețul de schimb este de 57.884 de dolari pentru un Bitcoin, din nou în scădere.

„Chiar dacă emoțiile și psihologia pot câștiga pe termen scurt, analiza noastră sugerează că impactul asupra prețului venind din posibilele vânzări se poate să fi fost supraestimate. Nu suntem ignoranți la faptul că alți factori ar putea fi în joc aici, dar este rezonabil să gândim că investitorul rațional ar putea găsi o oportunitate interesantă, creată de frici iraționale„, spune un analist citat de Coindesk.

De ce s-a devalorizat atât de repede

Protocolul Bitcoin permite existența unui număr limitat de 21 de milioane de unități, iar în prezent, peste 19 milioane sunt deja pe piață, conform unui articol recent publicat de Forbes. Pentru a menține controlul asupra ofertei și a combate inflația, recompensa pentru "mineri" este redusă la jumătate la fiecare patru ani, conform aceleiași surse. Deși această măsură ar fi putut duce la creșterea prețului Bitcoin dacă cererea rămânea constantă, valoarea sa a început să scadă. Cu toate acestea, nu doar acest factor a influențat declinul prețului. Începând cu luna iunie, o serie de evenimente a generat îngrijorare printre investitori, afectând încrederea în această criptomonedă, până acum cel mai bine cotată.

Donald Trump urmează să vorbească la sfârșitul lunii iulie, într-o conferință, despre Bitcoin. Este cunoscut faptul că Trump militează puternic pe zona crypto. Revenirea acestuia la Casa Albă ar putea atrage după o sine o creștere a prețului Bitcoinului, conform simulărilor Coindesk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel