Când vine vorba despre clătite, nimeni nu poate spune nu. Iar când un munte de pancakes pufoase, decorate cu tot felul de bunătăţi, te aşteaptă e greu să refuzi. Cum se prepară clatitele americane? Iată cea mai simplă rețetă.
Ingrediente
o cană de făină
o lingură de zahăr alb
2 lingurițe de praf de copt
un vârf de linguriță de sare
un ou bătut
o cană de lapte
2 linguri de ulei vegetal
2 banane pasate
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol faină cu zahărul, praful de copt şi sărea. De asemenea, se decojesc bananele şi se zdrobesc cu mixerul sau o furculiţă.
În alt bol se vor amesteca oul, laptele, uleiul şi piureul de banane. Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede, până la omogenizare.
Se pune ulei în tigaia încinsă şi se toarnă aluatul într-un strat mai gros decât la clătitele romaneşti. Se coc pe ambele părţi, până când devin aurii.
Se pot servi cu orice fel de topping: sirop, fructe, iaurt grecesc, miere, nuci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu