Economistul Adrian Câciu a anunţat că susţine ideea conform căreia în acest an ar trebui susţinut mai mult turismul din România în dauna celui din Europa şi a explicat ce măsuri ar putea lua Guvernul în acest sens.
"Este o soluţie pe care o recomand şi eu. Aici nu doar statul trebuie să ajute sectorul de turism, ci trebuie să se ajute şi singur. Agenţiile de turism trebuie să recomande clienţilor care şi-au luat vacanţe în afara ţării să le schimbe pe concedii în ţară, evident după jumătatea anului, ca să treacă criza.
Şi dacă nu am recomanda noi, realitatea ne va face să nu ne putem duce afară. Situaţiile vor fi critice. Noi suntem un popor balcanic şi emotiv, dar să ştiţi că economiile din străinătate vor pica mai tare decât a noastră. Este un paradox despre care ar trebui, poate, să vorbească mai multă lume. Economia Greciei şi economia Italiei depind, în mare parte, de turism. Sunt economii în care turismul are o pondere mare în PIB, aşa că atunci când cade turismul, cade ţara. Nu vom mai găsi unde să mergem, vor fi multe locuri închise, afaceri în faliment, va fi dezastru acolo. La noi, sectorul turism înseamnă 1 la sută din PIB, în Grecia este 24 la sută. S-ar putea să nu avem unde să mergem, nici dacă am vrea.
De asta e mai bine să căutăm să ne facem concediul în ţară, pentru că oricum avem o ţară minunată!", a declarat Adrian Câciu pentru DC NEWS.
"Legat de preţ, să nu uităm un lucru. 1,2 milioane bugetari beneficiază de acele vouchere de vacanţă. Guvernul poate găsi o metodă prin care să extrapoleze voucherele pentru mediul privat. Sunt soluţii să fim şi sprijiniţi. Chiar dacă preţurile par mai mari, o parte din ele nu le-am suporta noi, pentru că ar fi acoperite de aceste vouchere. Presiunea va fi pe Guvern şi s-ar putea să ia această decizie, de a extinde voucherele", a mai spus economistul.
"Când se va încheia situația de urgență Coronavirus, faceți o faptă bună pentru restul anului 2020.
Petreceți-vă vacanța în Romania, mâncați în restaurante din Romania. Dormiți în hoteluri din România. Vizitați locurile turistice din România. Cumpărați produse româneşti în magazinele româneşti. Sprijiniti companiile care au avut dificultăți din cauza lipsei de vânzări.
Și cumpărați florile și plantele din florării din cartierul dvs., nu din hipermarketuri. Împreună susținem antreprenoriatul şi economia României", se arată într-o postare care a devenit virală pe internet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News