Cazurile globale de coronavirus au depășit 100 de milioane miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters, în condițiile în care țările din întreaga lume se luptă cu noi variante de virus și livrări reduse de vaccin.
Aproape 1,3% din populația lumii a fost infectată cu de noul coronavirus și peste 2,1 milioane de oameni au murit. O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.
Cele mai afectate țări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters. Primele 50 de milioane de cazuri de pandemie au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni, transmite Mediafax.
Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, inoculând 29% din populația sa cu cel puțin o doză. Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de COVID, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.
Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți. Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de COVID-19. În ciuda obținerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe țări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât și de la AstraZeneca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu