Pandemie de Coronavirus - Situația în cele mai mari focare de pe glob

Pandemia de coronavirus continuă să se răspândească în întreaga lume. Iată însă care sunt cele mai importante informații din cele mai mari focare, într-un rezumat făcut de jurnaliștii de la CNN. 

Aproape 2 milioane de cazuri la nivel global: Coronavirusul nou a infectat cel puțin 1.921.369 de oameni și a ucis 119.730 în toată lumea, potrivit Universității Johns Hopkins.

Încă o lună de blocaj pentru India: premierul Narendra Modi a prelungit starea de urgență la nivel național până la 3 mai, într-o încercare de a limita răspândirea continuă a coronavirusului. Blocarea „completă" de 21 de zile pentru 1,3 miliarde de oameni din India a intrat în vigoare la sfârșitul zilei de 24 martie.

Perspective economice sumbre pentru Franța: Se preconizează că economia va scădea cu 8% anul acesta, a declarat ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire. Franța extinde măsurile de urgență pentru coronavirus până pe 11 mai, a declarat luni președintele Emmanuel Macron.

Cel mai mare număr de infecții raportate într-o zi în Singapore: Statul a raportat luni 386 de cazuri noi, toate transmise local. Este cea mai mare creștere dintr-o singură zi de când a început focarul în țară, potrivit Ministerului Sănătății.

Semne pozitive în Statele Unite: Deși situația diferă de la stat la stat, directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor a spus că țara se „apropie de vârf în acest moment". Cazurile din SUA au depășit 582.000, inclusiv peste 23.000 de morți.

Italia, la 13 aprilie 2020: Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 20.465 de morţi în Italia, cu 566 de decese produse în ultimele 24 de ore.

Spania se întoarce la muncă: Sute de mii de angajaţi din Spania pot reveni de luni la serviciu, informează dpa. Este prima relaxare a restricţiei de circulaţie impuse de guvernul de la Madrid după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel