Deşi lumea se confruntă cu o pandemie şi o criză de sănătate, asta nu înseamnă că mediul trebuie neglijat. Iată, astfel, 11 sfaturi pentru a avea grijă de ce ne înconjoară.
Potrivit specialiştilor, deşi perii din plastic ajută la curăţarea mai bine a gingiilor, odată aruncate de la gunoi în oceane, pot dăuna vieţii marine. Asta pentru că perii din plastic seamănă foarte mult cu ouăle de peşte, pe care unele vietăţi le consumă. Astfel, specialiştii spun, conform brightside.com, să folosiţi mai bine periuţe de dinţi cu peri din polietilenă.
Imaginaţi-vă că faceţi 104 duşuri. Ei bine, asta e cantitatea de apă necesară pentru a crea o singură pereche de blugi. Astfel, specialiştii recomandă să investiţi, mai bine, într-o singură pereche de blugi de calitate, decât în trei perechi de proastă calitate, pe care va trebui să le schimbaţi în scurt timp.
În perioada asta, dar nu numai, cel mai bine ar fi să renunţaţi la capsulele de cafea şi să reveniţi la cea la ibric sau la filtru. Asta pentru că acele capsule nu sunt biodegradabile şi rămân în pământ sau în ocean exact în aceeaşi formă.
Dacă sunteţi fani ai mâncării chinezeşti, înseamnă că sunteţi şi fanul mâncatului cu beţigaşe. Dar, cum acestea sunt de cele mai multe ori de unică folosinţă, le aruncaţi la coş imediat după ce terminaţi de mâncat, nu? Soluţia e simplă. Vă puteţi cumpăra un set de beţigaşe reutilizabile, pe care să le spălaţi după ce terminaţi de mâncat. Astfel, veţi putea ajuta la salvarea copacilor. Statisticile arată că doar în China se taie 3,8 milioane de copaci anual pentru a fi transformaţi în beţigaşe.
Deşi poate nu v-aţi fi aşteptat, producţia de săpun lichid necesită de 5 ori mai multă energie şi, astfel, mai multe emisii de dioxid de carbon decât pentru săpunurile solide. În plus, mereu avem tendinţa de a folosi mai mult săpun când este lichid, lucru care nu garantează neapărat curăţarea eficientă a mâinilor.
Încă mai există milioane de bărbaţi care folosesc aparate de ras de unică folosinţă. Acestea însă, evident, poluează, fiind făcute din plastic. Deşi sunt mai scumpe, aparatele reutilizabile sau chiar electrice sunt recomandate, pentru că le puteţi folosi pentru o perioadă mai îndelungată.
La nivel mondial, aparatele electronice ţinute în stand-by produc 1 la sută din total emisiilor de carbon din atmosferă. Iar la nivelul unei facturi casnice, aparatele neînchise complet duc la o creştere a sumei de plată cu 8 la sută pe lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu