Pandișpanul cu lapte, preparat după această rețetă, este fraged și moale și nu necesită un număr mare de ingrediente.
Pentru a face o pandișpanul cu lapte aveți nevoie de:
2 ouă,
un praf de sare,
10 grame de zahăr vanilat,
120 ml de lapte,
40 grame de făină,
1 linguriță de praf de copt.
Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, timp de cinci minute, până se formează o compoziție pufoasă și ușoară. Laptele se fierbe, împreună cu untul.
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Adăugați jumătate din făină în bolul cu ouă și mixați până la omogenizare.
Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională
Ulterior, se adaugă laptele fierbinte cu unt. Adăugați și cealaltă jumătate de făină. Bateți din nou până la omogenizare.
O formă de copt se unge cu unt și se toană aluatul. Coaceți pandișpanul la 180 de grade, timp de 20 de minute. Serviți o felie din acest pandișpan fraged alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.
Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.
Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Timp de preparare: 30 minute.
În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.
Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu