Pandişpanul cu prune este cel mai simplu desert. Vă prezentăm reţeta clasică a bunicii.
8 ouă
2 căni de apă minerale
2 căni de zahăr
4 căni de făină
Sare
Coajă de lămâie
1 kilogram de prune
Se curăţă prunele de sâmburi, se spală şi se acoperă cu patru linguri de zahăr.
Între timp, se face aluatul. Separaţi gălbenuşul de albuş. Bateţi bine gălbenuşurile, adăugaţi apa minerală şi bateţi în continuare cu mixerul. Adăugaţi zahărul şi bateţi în continuare până când se topeşte. Se adaugă treptat făina, apoi albuşurile bătute spumă. Adăugaţi un praf de sare şi coaja de lămâie. Amestecaţi bine, după care puneţi aluatul într-o tavă tapetată cu puţin ulei. Adăugaţi prunele şi introduceţi tava în cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu