Pandișpan cu vișine, rețetă. Pandișpanul cu vișine este una dintre cele mai iubite prăjituri, mai ales în sezonul cald, când ne bucurăm de tot soiul de fructe, din belșug.
6 ouă
6 linguri de zahăr tos
6 linguri de făină
un pachet de unt gras şi nesărat
o fiolă de esenţă de rom
coajă de la o jumătate de lămâie
o linguriţă de zeamă de lămâie
un vârf de cuţit de sare
un plic de praf de copt
Pentru compoziţia de fructe
1 kg vişine coapte
un pahar şi jumătate de zahăr tos
zahăr pudră pentru decor
Vezi și: De ce să pui lapte în omletă. Trucul bucătarilor profesioniști
Pandișpan cu vișine, rețetă. Se încinge cuptorul la 170 de grade, iar vișinele se taie în patru. Între timp se unge tava cu unt, după care se presara zahărul, se aşează fructele cu pielita în jos şi se băgă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pandișpan cu vișine, rețetă. Se separă ouăle şi se bat gălbenuşurile bine cu zahărul până se obţine consistenţa unui creme albe.
Pandișpan cu vișine, rețetă. Se adaugă esenţa de rom, coajă de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Se încorporează făina, puţin câte puţin, după care se bat albuşurile spumă cu sarea şi se încorporează în aluat, scrie libertatea.ro.
Vezi și: De ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Trucul pe care îl vei folosi mereu!
Pandișpan cu vișine, rețetă. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă, peste fructe, la 4 minute după ce a fost scoasă din cuptor, după care se băgă la loc pentru încă 30 de minute.
Pandișpan cu vișine, rețetă. Se reduce temperatura iar când pandişpanul este copt se scoate din cuptor şi se desprind marginile prăjiturii de tava, cu un cuţit cu lamă subţire. Se răstoarnă pe un platou şi se lasa 30 de minute la răcit înainte de a se pudra cu zahăr şi a se servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu