Vreți să știți cum să preparați un pandișpan moale și delicat fără ouă? Vă dezvăluim o rețetă uimitoare pentru a pregăti un desert delicios.
Ți s-a spus că pandișpanul fără ou nu este bun și nu crește? Nu este adevărat! Pune-ți șorțul și pregătește-te să gătești un pandișpan ușor și delicios.
Rețeta pe care o prezentăm este foarte ușoară, pentru că se face fără ouă și dacă vrei, chiar și fără lactate, fiind potrivită și persoanelor care au intoleranță la lactoza. Prepararea acestui pandișpan este simplă.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
o tavă de copt, de 24 cm
140 grame faină,
140 grame de amidon de cartofi,
180 gr zahăr granulat,
100 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
1 plic praf de copt
250 ml apă sau lapte.
Cerneți făină în vasul mixerului, adăugați praful de copt, zahărul și apa. Începeți să amestecați și, pe parcurs, se adaugă și uleiul. Amestecul trebuie să fie fără cocoloașe.
Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat
Preîncălzim cuptorul static la 180 grade. Tava de copt, de preferință cu balamale, se unge cu ulei. Aluatul obținut se toarnă în tavă în se dă la cuptorul încins.
Coacem pandișpanul circa 30 de minute. Pentru a ne asigura că prăjitura s-a copt, verifică cu o scobitoare dacă aluatul este umed în interior. Pandișpanul copt se lasă să se răcească o jumătate de oră, apoi se decorează după preferință.
Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă
O sugestie delicioasă este crema Paradis, pentru care ai nevoie de:
200 gr smântână proaspătă foarte rece,
1 lingură de miere,
80 de grame de lapte condensat rece.
Batem smântâna, adăugăm laptele condensat și mierea și amestecam cu o spatulă. Lăsăm crema la frigider, apoi ungem cu ea pandișpanul, pe care îl putem decora, apoi, cu fructe de pădure după gust.
Niciodată nu ai pregătit un deliciu atât de repede și ușor: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort. Toată lumea va fi încântată de rezultat.
Vă sfătuim să pregătiți mai multe porții din acest deset, deoarece membrii familiei vor mai cere supliment, având în vedere savoarea excepțională a acestei minuni culinare.
Vei avea nevoie:
2 banane;
100 de grame de ciocolată neagră;
100 de grame de ciocolată cu lapte;
alune tocate;
nucă de cocos,
100 de grame de ciocolată albă,
bețe lungi pentru frigărui.
Pentru decorul final poți folosi orice vrei: nuci tocate, migdale, nucă de cocos.
Mai întâi punem cele trei ciocolate cu arome diferite în trei cratițe pentru a le topi la bain-marie.
Apoi curățăm bananele și le tăiați în jumătate. Jumătățile de banane se pun pe bețele de frigărui.
Odată ce ciocolata s-a topit, se lasă să se răcească. Apoi scufundăm bananele de pe frigărui în ciocolata topită. Putem alege să folosim o singură aromă de ciocolată. De asemenea, putem să le acoperim, pe rând, cu toate felurile de ciocolată. În acest caz va trebui să așteptăm până când primul strat de ciocolată se va usca, apoi să trecem la celelalte.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Cât timp ciocolata este încă umedă, rulați bananele glazurate prin alunele tocate sau nuca de cocos. Puteți folosi, de asemenea, alte chipsuri de ciocolată cu gust diferit, pentru a obține arome și gusturi unice. Punem bananele glazurate în frigider pentru vreo zece minute. Desertul este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu