Pandișpanul cu căpșune este o prăjitură ușoară, delicioasă și preferată în această perioadă. Iată rețeta.
Ingrediente
- 6 ouă
- zahăr tos (16 linguri)
- făină (10 linguri)
- 1 praf de copt
- ulei (14 linguri)
- zahăr vanilat (2 pliculeţe)
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
- 250 g de căpşune (pot fi şi congelate)
Vezi și: Plăcintă cu ciocolată, rețetă. Ai nevoie doar de 3 ingrediente - Preparare în 10 minute
Pandișpan pufos cu căpșune. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat bine albuşurile, se adaugă un praf de sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se încorporează toate acestea, după care se adaugă pe rând: uleiul, făina şi zahărul. Se amestecă bine cu mixerul, pentru ca zahărul să se topească.
Pandișpan pufos cu căpșune. Se stinge praful de copt cu 2 linguriţe zeamă de lămâie. Se adaugă la aluat şi se mai mixează un minut. Se pune în tavă hârtie de copt, se toarnă aluatul în tavă, după care se introduce în cuptor, scrie retete.eva.ro.
Vezi și: Tartă cu mozzarella și șuncă. Rețeta rapidă de aperitiv
Pandișpan pufos cu căpșune. Atenţie, nu încingeţi cuptorul dinainte, pentru că aluatul nu va mai creşte. Lăsaţi-l 5 minute la 180 de grade, după care scoateţi tava şi presaraţi fructele. Se bagă din nou la cuptor şi se lasă 35-40 de minute.
Pandișpan pufos cu căpșune. Verificaţi cu o scobitoare dacă pandişpanul este copt. Trebuie să nu se lipească de scobitoare şi să aibă o culoare aurie. Se scoate din tavă cu tot cu hârtie, se lasă la răcit, se presară zahăr pudră şi se porţionează.
Vezi și: Plăcintă grecească cu brânză sărată. Rețeta perfectă pentru weekend
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu