Pandora încetează să mai folosească argint și aur minier

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Pandora, cel mai mare bijutier din lume după numărul de produse vândute, a renunțat să mai folosească argint și aur din mine, iar acum produce doar cu metale prețioase reciclate, a căror producție necesită mai puțină energie.

Compania daneză, cunoscută pentru brățările sale cu brelocuri de 65 până la 95 de dolari, cumpără în fiecare an aproximativ 340 de tone de argint și o tonă de aur. Lanțul său de aprovizionare a generat 264.224 de tone de CO2 în 2022, potrivit raportului său anual.

Utilizarea metalelor reciclate, în loc de metale nou extrase, reduce emisiile indirecte de CO2 ale Pandora cu aproximativ 58.000 de tone anual, a declarat Mads Twomey-Madsen, vicepreședinte senior pentru comunicare și sustenabilitate.

Lanțurile de aprovizionare cu metale reciclate prezintă riscuri, deoarece aurul furat poate fi vândut ca fier vechi pentru a fi reciclat și este dificil să se dovedească originea metalelor odată ce au fost topite.

Pentru a diminua riscurile Pandora folosește un lanț de custodie standard dezvoltat de Consiliul pentru Bijuterii Responsabile (RJC). Acest standard, de exemplu, exclude monedele de aur și lingourile de aur ca sursă de aur reciclat, potrivit Reuters.

Pandora a declarat că a ajuns la 100% argint și aur reciclat în decembrie, investește aproximativ 10 milioane de dolari pe an în această schimbare, un cost pe care îl va absorbi în loc să îl transfere consumatorilor prin creșteri de preț, a declarat Twomey-Madsen.

"Plătim o primă pentru reciclat, deoarece trebuie, de asemenea, să ne ajutăm furnizorii să facă aceste tranziții", a spus el. Pandora a refuzat să ofere detalii cu privire la această primă.

Pandora cere furnizorilor săi să fie evaluați în raport cu standardul RJC de către auditori independenți, inclusiv să documenteze sursa argintului reciclat. Ca parte a tranziției, furnizorii Pandora au trebuit să separe metalele reciclate certificate de cele necertificate, a declarat Twomey-Madsen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel