Au curs valuri de cerneală în speranța că se va găsi răspuns la întrebarea <<ce-și doresc femeile?>>. În zadar. Pe marginea acestui subiect s-au scris și cărți, s-au turnat și filme. Degeaba. Nici la întrebarea <<ce își doresc bărbații?>> nu s-a găsit un răspuns clar. Un lucru este cert. Mai devreme sau mai târziu, totul se termină cu o panică. De vină se pare că este criza vârstei de mijloc.
La întrebarea ce-și doresc bărbații, ce gândesc și cum reacționează au încercat să răspundă și Max, Leo și Joni (personaje interpretate de Gabriel Răuță, Alexandru Jitea și Vlad Zamfirescu). Sunt trei bărbați ajunși la vârsta maturității care – prieteni fiind încă din copilărie – se reîntâlnesc într-un moment al vieții destul de dificil. În locuința unuia dintre ei, aceștia ajung să-și dea în vileag cele mai ascunse sentimente și să vorbescă fără ocolișuri despre trăirile, temerile și mai ales neîmplinirile lor – atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Timpul pe care îl petrec împreună îi ajută să se regăsească și – prin fel de fel de jocuri – își spun adevărul verde în față. Oricum ar fi, în toată panica declanșată de trăirile interioare, de resentimente, situații conflictuale și avalanșe de scuze, umorul îi ajută să treacă mai ușor prin toate.
Despre dragoste cu Joni (Vlad Zamfirescu)
Despre iubire a încercat să vorbească și Joni (Vlad Zamfirescu), cel cu 100 de iubite, dar fără o iubire adevărată. În rândurile care urmează, veți vedea câteva replici savuroase dintre acesta din urmă și Leo, interpretat de Alexandru Jitea.
<<Joni:-Am fost și eu îndrăgostit. Doar 10 minute. Groaznic a putut să fie. Nașpa experiență. Adevărul este că nu este un sentiment normal, nu este un sentiment sănătos. (...) Sau mă înșel eu... Ce sentiment... dragostea. Incredibil, domnule! Calcă ego-ul în picioare. Îți ia mintea prizonieră și te forțează să faci lucruri care mai târziu sunt absolut ridicole. Nu e decât pură dependență, înțelegi? Un drog... îți umblă cineva la neurotransmitățor și gata. Ești legat! Este curată nebunie.... Oameni căzuți pradă psihozei.
-Leo: Ai o viziune înfricoșător de înnegurată!>>.
Fiecare scenă din spectacolul ”Panică” a fost savurată pe deplin de publicul numeros din sală
„Panică” de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu și traducerea Cristinei Toma, a avut premiera joi, 30 ianuarie, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin. Panică a fost scrisă în 2005 şi montată chiar de autor, în calitate de regizor, la GroupTheatre din Helsinki. Din toamna anului 2010, Mika Myllyaho este Director general al Teatrului Naţional din capitala finlandeză, precum şi unul dintre cei mai importanţi regizori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News