Panică la bordul unui avion din cauza turbulențelor. 30 de persoane, rănite: "Oamenii au fost aruncați în aer"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

A fost panică la bordul unui avion, după ce 30 de persoane au fost rănite din cauza turbulențelor.

Un pasager al unui zbor Air Europa deviat luni spre nord-estul Braziliei din cauza turbulențelor puternice a declarat că pasagerii s-au temut pentru viața lor în timpul incidentului în care aproximativ 30 de persoane au fost rănite.

"Există pasageri cu fracturi și răni la brațe, fețe și picioare", a declarat Stevan pentru Reuters TV în orașul brazilian Natal, unde zborul UX045 de la Madrid către capitala Uruguayului, Montevideo, a efectuat o aterizare neprogramată imediat după ora locală 2.30 A.M, potrivit Reuters.

"Am crezut că vom muri"

"A fost un sentiment oribil. Am crezut că vom muri acolo", a mai declarat un pasager, fără a-și da numele complet.

Un altul, Maximiliano, a declarat că avionul - un Boeing 787-9 Dreamliner cu 325 de pasageri la bord - a început brusc să se prăbușească.

"De la un moment la altul, avionul s-a destabilizat și a intrat în picaj", a spus el. "Oamenii care nu aveau centuri de siguranță au fost aruncați în aer și s-au lovit de plafon, fiind răniți - cei care aveau centuri de siguranță, nu atât de mult".

Air Europa a declarat luni, într-o declarație, că șapte persoane au suferit răni de diferite grade și că un număr nedeterminat de pasageri au avut contuzii minore. Secretariatul pentru sănătate din cadrul guvernului statului Rio Grande do Norte, unde se află Natal, a declarat că 30 de pasageri au fost transportați la spitale din Natal cu escoriații minore sau traume ortopedice.

Transportatorul a adăugat că aeronava a fost examinată pentru a se stabili amploarea daunelor și a precizat marți, într-o postare pe rețelele de socializare, că un zbor de înlocuire care să ducă pasagerii la Montevideo a plecat din Natal în prima parte a zilei.

Acum două luni, un pasager a murit și zeci au fost răniți în urma turbulențelor 

Compania aeriană nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii suplimentare cu privire la incident, care a avut loc la mai puțin de două luni de când un pasager a murit și zeci au fost răniți în urma turbulențelor care au afectat un zbor Singapore Airlines de la Londra la Singapore.

Unii oameni de știință au avertizat asupra înrăutățirii turbulențelor legate de schimbările climatice. Cea mai frecventă cauză a turbulențelor o reprezintă tiparele meteorologice instabile care declanșează furtuni și care pot fi detectate de radarele meteorologice, permițând piloților să zboare în jurul potențialelor pete.

Incidentele recente au sporit îngrijorarea în industria transportului aerian cu privire la centurile de siguranță și practicile de siguranță. Un acord internațional, Convenția de la Montreal, face companiile aeriene răspunzătoare pentru vătămările corporale provocate de accidentele de pe zborurile internaționale, care pot include turbulențe, indiferent dacă acestea au fost sau nu neglijente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel