Panna cotta este genul de desert căruia nu-i poți rezista. Cremoasă, aromată și extrem de delicioasă, panna cotta reprezintă opțiunea perfectă pentru clipele petrecute cu cei dragi.
Vedeta de televiziune Diana Bart ne prezintă rețeta proprie de panna cotta cu pasta de căpșuni, fără zahar.
"Ingrediente:
500 ml smântână lichida dulce (eu folosesc vegetala)
3 foi de gelatina (sau gelatina pudra)
1 baton vanilie de Bourbon (sau 1 sticluța esență vanilie)
200 gr glucoza pudra (sau 75 gr zahar)
300 gr căpșuni
Mod de preparare:
Se amesteca smântână cu zaharul și se pune pe foc
2. foile de gelatina se pun la înmuaiat într-un bol cu apa
3. intre timp pasam căpșunile și le amestecam cu un pic de gluzoza sau miere, după gust
4. când începe sa fiarbă smântâna, se trage deoparte, se adaugă gelatina, amestecând cu un tel, ca sa nu se facă cocoloașe. Se pune și vanilia, apoi se toarnă compoziția în formele dorite
Deasupra punem piureul de căpșuni și dam la frigider. În maxim 2 ore e perfect de servit., a scris Diana Bart pe blogul ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News