Cum faci Panna Cotta rapid și simplu.
Panna Cotta face parte din categoria deserturilor cu care nu dai greș niciodată și pe care nimeni nu-l poate refuza vreodată.
Anca Lungu, sau "Prințesa Polonic" așa cum este cunoscută în mediul online, a pregătit rețeta de panna cotta simplă și rapidă.
"E un desert clasic, simplu, pentru care aveți nevoie de doar 5 ingrediente și de 5 minute pentru a-l pregăti. E drept că va trebui să aveți apoi puțină răbdare înainte de a-l savura pentru că va trebui să stea câteva ore la frigider. Tot ce trebuie să faceți este să respectați cantitățile", recomandă Anca Lungu, înainte de a se apuca de treabă, pe canalul său de Youtube.
- 300 ml smântână lichidă
- 3 foi de gelatină
- 30 g zahăr brun
- o jumătate de linguriță de vanilie
- zmeură
Punem la fiert smântâna lichidă, împreună cu zahărul, crema de vanilie (fiind foarte concentrată, folosim o jumătate de linguriță).
Amestecăm ușor cu un tel până când ajunge la punctul de fierbere.
Adăugăm cele 3 foi de gelatină hidratate în prealabil, amestecăm până se topește, apoi luăm de pe foc.
Lăsăm crema puțin la răcit, apoi o turnăm în forma dorită.
De obicei se folosesc paharele, dar merge și tava pentru brioșe.
Se dă la frigider pentru cel puțin 3 ore,a poi se scoate și se decorează cu fructe.
Cu prăjitura "Durere de cap" nu poți da greș la niciun eveniment, atunci când vrei să-ți surprinzi invitații sau persoanele dragi. Iată rețeta:
Blat
6 Albuș ou
150 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
2 linguri Făină
1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 g Nuci măcinate
4 Gălbenuș ou
Cremă
200 g Unt
2 linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 g Zahăr pudră
50 g Nuci
Glazură
1/2 cană Apă
6 linguri Zahăr
3 linguri Cacao
50 g Unt
Mod de preparare:
Pentru Blat:
1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News