Dacă îți dorești o rețetă simplă și un desert ușor, poți opta pentru o panna cotta. Iată cum se prepară acest desert delicios.
Ingrediente
- 500 g fructe (căpșune, de preferat)
- 2 fiole de vanilie
- 3 foi gelatină
- 75 g zahăr
- 500 ml smântână
- 3 pliculeţe gelatină de decor
Cum se prepară
Smântâna, zahărul şi vanilia se pun la foc şi, când încep să fiarbă, trage vasul de pe aragaz. Adaugă gelatina înmuiată în apă şi colorantul. Amestecă bine şi pune într-un vas să se răcească în totalitate. Se așază apoi căpşunele şi se pregăteşte gelatina de decor. Se toarnă în pahare şi, după închegare, se dă la rece pentru 2 ore, scrie crestinortodox.ro.
BONUS: Prăjitură cu budincă de ciocolată și pâine toast
Ingrediente
Blat
- o pâine feliată toast
Sirop
- 340 grame de zahăr
- 300 ml de apă
Budinca de griș
- 1 litru de lapte
- 3 linguri de griș
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de amidon
- 1 lingură de unt
- 1 linguriţă de zahăr vanilat
- 230 grame de zahăr
Budinca de ciocolată
- 1 litru de lapte
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de cacao
- 1 ciocolată neagră
Cum se prepară
Transferaţi zahărul destinat siropului într-o cratiţă şi caramelizați-l, amestecând în tot acest timp. După ce zahărul a făcut cocoloaşe, adăugaţi apa şi amestecaţi în continuare. Când cocoloaşele au dispărut, opriţi focul, căci siropul e gata, potrivit retetepractice.ro. Într-o tavă, aşezaţi feliile de pâine toast una lângă cealaltă, apoi însiropaţi-le folosind o lingură. În timp ce feliile de pâine absorb siropul, apucaţi-vă de budincă.
Puneţi amidonul, făina, grișul şi zahărul într-o cratiţă încăpătoare, apoi amestecaţi. Adăugaţi treptat laptele şi amestecaţi în continuare, ţinând focul mic. Când budinca începe să fiarbă, adăugaţi untul şi zahărul vanilat. După ce untul s-a topit, stingeţi focul şi lăsaţi-o puţin să se răcească înainte de a o turna în tavă peste feliile de pâine, distribuind cu ajutorul unei spatule.
Adăugaţi făina, amidonul, cacaua şi zahărul într-o cratiţă şi omogenizaţi. Apoi, adăugaţi laptele, tot treptat. Porniţi focul şi amestecaţi în continuare, pentru a nu face cocoloaşe. Când e aproape de punctul de fierbere, adăugaţi ciocolata, lăsaţi-o să se topească şi apoi stingeţi focul. După ce s-a răcit puţin, turnaţi budinca de ciocolată peste cea de griș şi distribuiţi cu ajutorul spatulei. Lăsaţi-o să se răcească 2-3 ore la frigider, înainte de a o consuma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu