Panouri fotovoltaice de aproape 350.000 de lei, furate dintr-un parc fotovoltaic din Hunedoara

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

128 de panouri fotovol­taice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare au fost furate dintr-un parc fotovoltaic din Hunedoara. Bunurile, în valoare de peste 344.000 de lei, au fost puse în vânzare pe site-uri de specializate.

Aproape 130 de panouri fotovoltaice, dar și alte elemente similare ai fost furate dintr-un parc de fotovoltaice amplasat pe raza localității Ghelari, autorii furtului fiind prinși de către polițiștii hunedoreni, după ce bunurile sustrase au fost puse la vânzare pe un site special dedicat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, scrie Agerpres.

”La data de 1 septembrie 2023, Poliția municipiului Hunedoara a fost sesizată de administratorul unei so­cie­tăți comerciale, care a reclamat că, în cursul anului 2023, persoane ne­cunoscute au sustras din incinta unui parc fotovoltaic amplasat pe raza co­munei Ghelari mai multe panouri foto­voltaice și invertoare.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar la data de 3 septembrie 2023 au or­ganizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani.

Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile sustrase (respectiv 128 de panouri fotovol­taice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 de lei), care au fost, astfel, re­cuperate de polițiști”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara, citat de presa locală.

Conforma comunicatului, ”în urma pro­ba­toriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, cercetările con­ti­nuând, î­n vederea documentării în­tregii activități infracționale.

Polițiștii au mai prins un bărbat, implicat în acest furt. Toți trei au fost eliberați, după ce au fost reținuți”.

Cea de-a treia persoană este un bărbat de 66 de ani, din județului Sibiu.

Citește și: Lista instalatorilor de panouri fotovoltaice a fost validată de AFM, anunță Ministerul Mediului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel