Suveranul pontif, Papa Francisc, a trimis înghețate deținuților din două închisori.
Papa Francisc a trimis în această vară, una dintre cele mai caniculare înregistrate în Italia, 15.000 de îngheţate deţinuţilor încarceraţi în cele două penitenciare din Roma, a anunţat Vaticanul, citat de Reuters, scrie Agerpres.
Conform unui comunicat emis marţi de Biroul Sfântului Scaun pentru acţiuni caritabile, îngheţatele au fost trimise în cele două penitenciare din Roma - Regina Coeli, o clădire mai veche, situată pe râul Tibru, în centrul oraşului, şi închisoarea modernă Rebibbia, construită la periferia capitalei italiene.
Cele 15.000 de îngheţate au fost livrate în numele suveranului pontif de cardinalul polonez Konrad Krajewski, care este cunoscut drept elemozinarul papei - cel care împarte pomeni în beneficiul persoanelor sărace sau aflate în situaţii dificile.
Krajewski, care la vârsta de 57 de ani este unul dintre cei mai tineri cardinali catolici, a înfiinţat de asemenea, din ordinul suveranului pontif, în 2013, mai multe unităţi pentru asistenţă medicală şi pentru igiena personală destinate rezidenţilor fără adăpost, în apropiere de Vatican.
Vara din acest an a fost una dintre cele mai călduroase înregistrate în Italia. În Sicilia au fost 49 de grade Celsius în luna august, considerată cea mai ridicată temperatură consemnată vreodată în Europa de către meteorologi.
Biroul cardinalului Krajewski a trimis, de asemenea, pe perioada verii, un computer tomograf (CT) în valoare de 600.000 de dolari la un spital din Madagascar şi fonduri de aproximativ 2 milioane de euro pentru modernizarea unităţilor medicale din trei ţări africane, care nu au fost specificate în comunicat.
Europa a avut parte în acest an de cea mai călduroasă vară înregistrată până în prezent, temperaturile depăşind uşor precedentele două cele mai ridicate valori consemnate în perioada iunie-august, au anunţat marţi oameni de ştiinţă din cadrul serviciului Copernicus al Uniunii Europene, relatează DPA, mai scrie Agerpres.
Conform Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S), media temperaturii la suprafaţa solului din iunie-august s-a situat cu aproape 1 grad Celsius peste media din 1991-2020, devenind astfel cea mai călduroasă din acest set de date. În cele mai călduroase veri anterioare, din 2010 şi 2018, media temperaturii a fost cu 0,1 grade Celsius mai scăzută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News