Papa Francisc avertizează asupra „spiralei de violență” care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc a lansat un "apel urgent" împotriva unei "spirale de violență", în urma atacului cu rachete și drone lansat de Iran asupra Israelului, trăgând un semnal de alarmă cu privire la un potențial conflict regional.

"Fac un apel urgent pentru încetarea oricărei acțiuni care ar putea alimenta o spirală de violență care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare", a transmis Papa Francisc după rugăciunea de duminică. 

"Mă rog și urmăresc cu îngrijorare, dar și durere, știrile care au venit în ultimele ore despre înrăutățirea situației din Israel din cauza intervenției Iranului", a spus papa celor prezenți la slujbă.

"Nimeni nu ar trebui să amenințe existența altora. Toate țările trebuie, totuși, să susțină pacea și să ajute israelienii și palestinienii să trăiască în două state, alături unul de celălalt și în siguranță", a mai spus el.

"Acesta este dreptul lor", a subliniat Papa Francisc, reluând apelurile anterioare pentru încheierea unui armistițiu în Gaza și pentru "negocieri".

De asemenea, Papa a cerut lumii să "ajute populația care se confruntă cu o criză umanitară" în Gaza și a pledat pentru "eliberarea imediată a ostaticilor răpiți acum câteva luni" de către Hamas, potrivit Theguardian.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel