Papa Francisc avertizează împotriva legalizării drogurilor și condamnă traficanții de droguri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc a vorbit miercuri (26 iunie) împotriva legalizării drogurilor și i-a condamnat pe traficanții de droguri drept "asasini", exprimând în același timp apelul pentru ajutor și sprijin pentru dependenți.

"Reducerea dependenței de droguri nu se realizează prin liberalizarea consumului de droguri — acest lucru este o iluzie — cum s-a propus sau deja s-a implementat în unele țări", a spus Francisc mulțimii adunate în Piața San Pietro la audiența sa săptămânală.

"În același timp, totuși, să ne amintim că fiecare dependent are o poveste personală unică și trebuie să fie ascultat, înțeles, iubit și, pe cât posibil, vindecat și curățat", a adăugat el în cadrul Zilei Mondiale a Drogurilor desemnată de Organizația Națiunilor Unite.

Francisc, în vârstă de 87 de ani, nu a făcut distincție între drogurile considerate ușoare, cum ar fi marijuana, legalizată pentru uz recreativ în mai multe țări și state din SUA, și cele "grele", cum ar fi heroina și cocaina.

"Nu putem ignora intențiile malefice și acțiunile traficanților de droguri. Ei sunt asasini", a adăugat papa.

Francisc, originar din Argentina, a condamnat și impactul distructiv al producției de droguri asupra mediului înconjurător, afirmând că acest lucru devine "din ce în ce mai evident, de exemplu, în bazinul Amazonului" din America Latină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel