Papa Francisc cere eliberarea tuturor ostaticilor luați de Hamas după atacul asupra Israelului

Papa Francisc cere eliberarea tuturor ostaticilor luați de gruparea Hamas după atacul de sâmbătă, cel mai sângeros din ultimii 50 de ani și pentru care autoritățile din Israel au decretat stare de război.

Papa Francisc a cerut eliberarea tuturor ostaticilor pe care gruparea Hamas i-a luat după atacul sângeros de sâmbătă dimineață.

”Mă rog pentru acele familii care au văzut o zi de sărbătoare transformată într-o zi de doliu şi cer ca ostaticii să fie eliberaţi imediat”, a spus Suveranul Pontif în audienţa sa săptămânală de la Vatican.

În ceea ce privește răspunsul pe care Israelul l-a dat atacurilor grupării Hamas, Papa a spus: ”Este dreptul celor care sunt atacaţi să se apere, dar sunt foarte îngrijorat de asediul total în care trăiesc palestinienii din Gaza, unde există de asemenea atât de multe victime nevinovate”.

Numărul persoanelor decedate în Israel din cauza atacului lansat sâmbătă de mişcarea palestiniană Hamas a urcat la cel puţin 1.200, a anunţat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, Jonathan Conricus. Acesta a precizat că peste 2.700 de persoane din Israel au fost rănite, scrie Agerpres. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, până marţi noaptea cel puţin 900 de persoane au murit în Fâşia Gaza ca rezultat al contraatacurilor aeriene israeliene, alte 4.500 de persoane fiind rănite.

Citește și: Mărturiile soldaților israelieni. "Nu este un război, este un masacru". Chirieac: E un oraș întreg săpat sub Gaza, o zonă într-adevăr îngrozitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel