Papa Francisc îi îndeamnă pe copiii ruși să devină „artizani ai păcii”

Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres

Papa Francisc a cerut tinerilor ruși să devină „semănători de semințe de reconciliere” pe fondul războiului din Ucraina care se află în curs de desfășurare.

Vineri, suveranul pontif a vorbit pentru sute de copii din Sankt Petersburg în cadrul celei de-a 10-a Întâlniri Naționale a Tineretului Catolic din Rusia.

Vă doresc, tinerilor ruși, vocația de a fi artizani ai păcii în mijlocul atâtor conflicte și în mijlocul atâtor polarizări care vin din toate părțile și ne năpădesc lumea. Vă invit să fiți semănători de semințe de reconciliere, mici semințe care în acestă iarnă de război nu vor încolți deocamdată în pământul înghețat, ci vor înflori într-o primăvară viitoare”, a spus Papa Francisc tinerilor ruși.

„Aveți curajul să înlocuiți temerile cu visuri”, a continuat pontiful. "Nu fiți administratori ai fricilor, ci antreprenori de visuri! Permiteți-vă luxul de a visa mare!", a mai spus el.

Evenimentul, care reunește sute de copii catolici din toată Rusia, a început pe 23 august și are loc în Bazilica Sf. Ecaterina.

Tema din acest an se bazează pe pasajul din Evanghelia după Luca în care Maria, însărcinată cu Isus, se întâlnește cu verișoara ei mai în vârstă, Elisabeta, care este în același timp însărcinată în mod miraculos cu Ioan Botezătorul.

„Bătrânii visează la democrație și la unitatea națiunilor, în timp ce tinerii profețesc și sunt chemați să fie artizani ai mediului și păcii.", a mai spus Papa. 

El a adăugat: „Cu înțelepciunea anilor, Elisabeta, care era bătrână, o întărește pe Maria, care era tânără și plină de har, condusă de Duhul Sfânt”.

Biserica Catolică din Rusia și din străinătate s-a opus ferm conflictului din Ucraina, îndemnând la pace imediată și acordând ajutor umanitar zonelor devastate de război.

Papa Francisc și-a oferit constant sprijinul, ca negociator și moderator, pentru pacea dintre Rusia și Ucraina de la începutul invaziei de anul trecut.

Pontiful s-a întâlnit cu Zelenski la Vatican, a lucrat cu guvernul ucrainean pentru a avea grijă de copiii ucraineni strămutați și a găzduit liderii Bisericii Ortodoxe Ruse pentru discuții, potrivit foxnews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel